Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinar iz Rume: Iskoristili su priliku da me privedu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 05. 2014.

Autor: Lj. R. Izvor: Naše novine

Novinar iz Rume: Iskoristili su priliku da me privedu

Nenad Tomić (37), novinar i urednik informativnog portala Rume, jedan je od građana protiv kog je podneta krivična prijava zbog širenja panike. Tomić je u petak, 16. maja, na portalu objavio tekst „Popustila brana na Borkovcu“.

- Kako portal nezvanično saznaje, brana na Borkovačkom jezeru je popustila, ali nije ništa ozbiljno. Ipak, Ruma od 15 časova ostaje bez vode, a direktora JP „Vodovod“ nismo uspeli da kontaktiramo povodom ovih informacija.

Predsednik opštine Ruma Dragan Panić izjavio je da je situacija na brani pod kontrolom i da nema razloga za paniku - to je sve što piše u tekstu. Ipak, Tomić je zbog njega dobio krivičnu prijavu i u subotu, 17. maja, bio je na informativnom razgovoru u policiji. On za „Naše novine" kaže da su vlasti u Rumi samo iskoristile priliku tokom vanredne situacije da ga privredu pod izgovorom da širi paniku i dezinformacije po internetu.

- Pokušavali smo da proverimo informaciju, ali predsednik se kao i uvek nije javljao. Posle pet minuta pošto smo objavili tekst da je brana popustila, predsednik je na zvaničnom sajtu objavio da je to neistina i da je kod nadležnih organa pokrenuo krivičnu prijavu. Iskoristili su tu priliku i taj tekst, a u stvari je bio sporan moj komentar o Aleksandru Martinoviću, predsedniku Skupštine opštine Ruma.

Oni u stvari ne znaju kako da mi doskoče, a na razgovoru u policiji rečeno mi je da će tužilac verovatno sve odbaciti jer ne postoji nijedan razlog za prijavu - rekao je Tomić za Naše novine i dodao da s obzirom na to kako se postupa sa novinarima nema razloga u Srbiji baviti se tim poslom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi