Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vukčević: Informer sarađuje s mafijom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2014.

Vukčević: Informer sarađuje s mafijom

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević javno je optužio Informer da je u vezi s mafijom i da za račun kriminalaca napada državu! - Vukčević nas je, bez ikakvih dokaza, optužio da pišemo po nalogu mafije, kojoj je u interesu da napada specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića!-

Upitan da prokomentariše tekstove o sumnjivim odlukama i lošem radu tužioca Radisavljevića, Vukčević je za TV B92 izjavio:

- Nisu u pitanju tabloidi, već jedan tabloid. Koja se poruka šalje, ko stoji iza toga? Mi to ne znamo, ali se šalje poruka mafiji. Miljko je na čelu tužilaštva koje vodi odlučujuću bitku protiv organizovanog kriminala i provlače ga kroz blato. Pratim to iz medija, nema podataka, ali je to napad na institucije, to je napad mafije. Smatram da iza toga stoji mafija! Nemam dokaze, ali... - rekao je Vukčević u emisiji „Kažiprst“, uz opasku da zamera Državnom veću tužilaca što nije reagovalo onako kako je trebalo.

Vukčević je to rekao još 14. maja, neposredno uoči katastrofalnih poplava. U vreme vanredne situacije nismo hteli da potežemo tu temu, ali sada tražimo od nadležnih da hitno reaguju i utvrde da li je istina ovo što je rekao tužilac Vukčević. I onda - zna se: ako je Informer glasilo mafije, država treba sve nas da pohapsi i kazni, a ako tužilac za ratne zločine javno laže i kleveće, onda on više ne može da bude na tako važnoj funkciji. U svakom slučaju, Vladimir Vukčević će imati priliku da na sudu dokaže svoje tvrdnje (pogledajte antrfile).

Kad smo ga juče pozvali i upitali da prokomentariše svoje sramne tvrdnje, pokušao je da „promeni ploču“:

- Kad sam govorio o napadima na kolegu Radisavljevića, apostrofirao sam institucije koje bi trebalo da utvrde ono što je pisano. Rekao sam da mafija ima interes da pušta takve informacije, ali želim da napravim jasnu razliku između onih koji puštaju informaciju i onih koji je objavljuju. Novinari tu ne mogu nikako biti odgovorni, a još manje poistovećeni s mafijom - kaže Vukčević, dodajući da nije hteo da vređa.

Bivši republički tužilac Siniša Simić, na drugoj strani, ocenjuje da se Vukčević poneo „sumanuto“.

- To je bila jako teška reč, vrlo olako izrečena. Svaki tužilac, pogotovo takvog kalibra, mora ozbiljno da vodi računa šta govori u javnosti. Ako već tvrdi da ima neke sumnje, onda bi trebalo da traži pokretanje postupka, - poručuje Simić.

Advokat Vlado Pavićević kaže da je Vukčević izuzetan tužilac i da je neverovatno da je tako nešto izjavio.

- Ako vaše novine smatraju da im je načinjena bilo kakva šteta tom izjavom, trebalo bi da pokrenete postupak protiv njega - zaključuje Pavićević.

Da se ja pitam: Božo Prelević, advokat Vukčević bi optužbama trebalo da se bavi u tužilaštvu, a ne u televizijskim emisijama. Ako zna da iza vas stoji mafija, onda zna i koja je to mafija. Ako zna to, zašto ne kaže?

Informer tuži Vukčevića

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević najavio je juče da će naš list tužiti specijalnog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića.

- Daćemo priliku gospodinu da na sudu dokaže svoje jako teške i ozbiljne optužbe. A ako ne uspe u tome, moraće da nekoliko svojih velikih plata prosledi na račun Doma za decu i mlade u Sremčici - naglasio je Vučićević.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi