Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Država će se povući iz medija"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 05. 2014.

Izvor: Nedeljnik, Tanjug, B92

"Država će se povući iz medija"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se država povući iz vlasništva u medijima, kao i da će pre letnje pauze biti doneti novi medijski zakoni. "Apsolutno. To je moj koncept", rekao je Vučić beogradskom Nedeljniku na pitanje da li će se država povući iz medija.

 

"Ja vidim sad pritisak, svi hoće da država ostane u medijima. Zato što nisu sposobni da idu na tržište. Ma, ne zanima me. Svi u privatni sektor", rekao je Vučić.

Na pitanje o saopštenju Srpske napredne stranke (SNS), čiji je predsednik, u kojem su iznete kritike na izveštavanje Radio-televizije Srbije i to u danu kada je birana vlada u Skupštini, Vučić je rekao da je bio "vrlo glupo izabran dan" za objavljivanje tog saopštenja. 

"Na dan kada sam ja davao ekspoze bilo je besmisleno da se izdaje bilo kakvo saopštenje. Ja sam razgovarao s ljudima iz informativne službe posle toga i rekao to. Razumem njih, ali od toga su mediji napravili kao da je ne znam šta u pitanju", rekao je Vučić. 

On je dodao da je ovo "jedina vlast koja na RTS nije promenila nijednog novinara, ni urednika", "najpoštenija vlast u najpoštenijem odnosu". 

"Ja i podstičem i molim da nastave sa svojim kritičkim raspoloženjem zato što nas to popravlja i čini nas boljim. A što se tiče moje stranke, mi ćemo voditi računa o tome i kakva saopštenja šaljemo i ja ne mislim da je tu bilo bilo kakvih pretnji, bilo kakvog ugrožavanja slobode medija", rekao je Vučić.




 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

12.05.

2014.

Milutin [neregistrovani] u 10:46

Ako me već pitate

Ni mene ne zanima ova osoba. Ni njegovo zaklanjanje iza podrške koju je dobio na izborima. I Milošević je imao apsolutnu većinu, pa je napravio neverovatnu štetu. I da se ne zaboravi, ako me već pitate, pokojni Milošević je ovog čoveka postavio za ministra informisanja. A efekti tog poduhvata su vrlo dobro poznati koleginicama i kolegama koji su poslovali u to vreme.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi