Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  USNS: Ugrožena sloboda medija i pravo na rad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 05. 2014.

Izvor: Udruženje sportskih novinara Srbije

USNS: Ugrožena sloboda medija i pravo na rad

Udruženje sportskih novinara Srbije osuđuje neshvatljiv i krajnje neprofesionalan postupak organizatora finalne utakmice fudbalskog Kupa Srbije, Jagodina –Vojvodina, koji je zabranio ekipi SOS kanala da snima reportažu sa ove utakmice.

Snimateljima i novinarima ovog sportskog kanala objašnjeno je da TV Arena sport, koja ima eksluzivna prava prenosa ove utakmice, ne dozvoljava prisustvo kamera drugih televizija. Ovakav postupak nije u skladu sa pozitivnim međunarodnim propisima, koji se odnose na TV prava, jer nigde nije zabranjeno da se snimaju i emituju kratke reportaže sa određenog sportskog događaja, bez obzira ko je nosilac TV prava.

Udruženje sportskih novinara Srbije poziva Fudbalski savez Srbije , da ispita kako je došlo do ovog nemilog događaja i preduzme mere iz svoje nadležnosti protiv onih koji su zloupotrebili svoja prava, jer je ovim činom ponovo ugrožena sloboda medija i pravo novinara na rad.

Podsećamo da je zakonom zabranjeno sprečavanje novinara da obavljaju svoj posao, kao i svaki vid pritiska na novinare, i da su za sve ovakve postupke predviđene oštre kaznene mere.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi