Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SOS Kanal: "Arena nam zabranila izveštavanje sa finala Kupa"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 05. 2014.

Izvor: Beta, sportske.net

SOS Kanal: "Arena nam zabranila izveštavanje sa finala Kupa"

Televizija SOS kanal oglasila se tokom popodneva saopštenjem za javnost u kojem je objasnila da joj je TV Arena uskratila mogućnost izveštavanja sa finala nacionalnog Kupa. Televizija SOS kanal saopštila je da je njenim snimateljima zabranjen ulazak na stadion Partizana i izveštavanje sa današnje utakmice finala Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine.

"Prvi put za 19 godina, koliko postoji SOS kanal, gledaoci ove televizije neće videti izveštaj sa finala nacionalnog Kupa", navodi se u saopštenju SOS kanala.

Televizija Arena je zabranila ulazak na stadion snimateljima SOS kanala, zbog, kako se navodi u saopštenju, "činjenice da je Arena vlasnik televizijskih prava za taj događaj".

"U Areni nisu saopštili da televizijska prava za ovaj događaj, ali i za kupovinu i funkcionisanje ovog kanala, nisu plaćena njihovim novcem, već poreskih obeznika koji uredno prema državi izmiruju svoje obaveze", piše u dopisu SOS kanala.

Kako se navodi iz SOS kanala, građani Srbije ne znaju "koliko je njihovih para Arena potrošila na kupovinu skupocenih televizijskih prava".

"U Telekomu očigledno nisu čuli da je premijer Aleksandar Vučić rekao u svom ekspozeu da 'država više ne može da bude krava muzara i da javna preduzeća ne mogu i dalje da budu ničija prćija'. Oni nastavljaju da troše ogroman novac na televiziju koja ima gledanost na nivou statisticke greske", navodi se iz SOS kanala.

SOS kanal se izvinio gledaocima što neće pratiti izveštaj sa finala srpskog Kupa, a otkazano je i vanredno izdanje emisije "Total soker", u kojoj je planirano da se analizira taj susret.

SOS kanal je takođe saopštio da se više neće baviti tom temom, ali da očekuje da se oglase novinarska udruženja, menadžment Telekoma, ministarstvo omladine i sporta, nadležni organi, kao i Fudbalski savez Srbije, koji je organizator Kupa Srbije.

Finale Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine igraće se večeras od 20.00 na stadionu Partizana.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi