Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ćuruvija: Insistiram na istini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 04. 2014.

Izvor: Politika, Fonet

Ćuruvija: Insistiram na istini

Nijednoj vlasti do sada nije bio prioritet da otkrije ubice Slavka Ćuruvije, ali mislim da Aleksandar Vučić ima nekoliko motiva zašto želi da se to ubistvo reši, izjavila je Jelena Ćuruvija, ćerka novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa” i magazina „Evropljanin”, ubijenog na Uskrs 1999. godine. Ona je u intervjuu sajtu Istinomer, povodom 15. godišnjice Ćuruvijinog ubistva, pretpostavila da Vučić, koji je u to vreme bio ministar informisanja, ima jake motive da baš on da sve od sebe da se taj slučaj reši, ali nije želela da ulazi u to o kojim je motivima reč.

 

Prema rečima Jelene Ćuruvije, pošto je u januaru ove godine saopšteno da su uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije, stekao se utisak da je taj slučaj rešen.

„To se tad, maltene, tako predstavilo. To jeste veliki pomak u odnosu na 15 godina ničega, ali, s druge strane, znamo da je to tek početak, optužnica još nije podignuta, iako se priča da će to biti uskoro”, rekla je Ćuruvija.

Očigledno je da se 2005. godine, kada su pominjana ta ista imena i takođe bio pokrenut istražni postupak, nije došlo do dokaza, podsetila je Ćuruvija, koja smatra očiglednim da tada nije bilo političke volje da se ubistvo razreši.

Od tada do sad, nije bilo preterano mnogo novih epohalnih saznanja, jer su i sada aktuelna imena koja su i tada pominjana, ali insistiram na tome da se dođe do istine, poručila je Ćuruvija.

Ona ne bi volela da se neki ljudi optuže samo zato jer je tako lakše ili da se sva krivica baci na nekog ko više nije živ. Prema oceni Ćuruvije, lako može da se optuži neko ko je u ovom trenutku „pogodan”.

Ne bih volela da se to desi, ne kažem da se dešava, ali želim da se dođe baš do konkretnih imena izvršilaca i nalogodavaca, naglasila je Ćuruvija. Za nju, pri tome, nije dovoljno što će Vučić reći da je Ćuruviju ubila država, kada je on bio u vlasti.

Ćuruvija, istovremeno, podseća da je do ubistva njenog oca došlo posle sedam meseci progona, u periodu koji je obeležilo uništavanje njegovih novina.

„On je s kolegama bio na sudu, oduzimana im je imovina, i to krajnje nelegalno, bile su im izricane i novčane kazne, a sve je rađeno pod tada donetim Zakonom o informisanju”, rekla je Ćuruvija.

Demokratska država, kako ona smatra, može se stvarati jedino ako smo svi spremni da se suočimo sa stvarima iz prošlosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi