Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jocić me davio i pretio smrću!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 04. 2014.

Autor: D. M. Izvor: Sportski žurnal

Jocić me davio i pretio smrću!

Povodom nemilih scena, posle subotnjeg prvenstvenog duela nzmeđu niškog Radničkog i Javor Matisa, oglasio se pismom i drugi akter Vladimir Pročikijević.

- Vidim da je većipa novinara osudila događaj i pronašla krivca za incident, koji se dogodio po završetku utakmice u restriktivnom prostoru namenjenom učesnicima, a da se niko nije ni udostojio da pita i mene u vezi tog događaja. Pitam se da li je to pravedno novinarstvo?! Što se tiče događaja, došlo je do verbalnog sukoba između mene i novinara Dušana Jocića koji se ne znam kako našao u restriktivnom prostoru i u toj razmeni reči nisam upotrebio ni jednu psovku niti uvredu.

Reč po reč i...

- Posle moje rečenice da nikad nisam čuo za njega, desnom rukom me je uhvatio u predelu vrata, počeo da davi i gura unazad. Pošto se utakmica tek završila, ja bio u radnoj trenerci i u kopačkama počeo sam da klizim unazad i padam na leđa. Pokušao sam mašući rukama da se oslobodim od njegovog stezanja mog vrata, brzo su reagovali prisutni i oslobodili me pritiska. Potom je Dušan Jocić izjavio „ti ne znaš ko sam ja u ovom gradu! Ti si mrtav čovek, ubiću te!"

Na tome se i završilo, tvrdi Pročikijević.

- Bez komentara sam odveden u svlačionicu. Dušan Jocić tvrdi da je posle otišao u hitnu pomoć zbog po vreda glave, odakle je prebačen u hiruršku kliniku niškog Kl iničkog centra. Samo ne znam kad je sve to stigao da uradi, pošto je dvadesetak minuta posle ovog događaja sedeo u kafiću gde ga je video naš stručni štab i, naravno, ja. Moji svedoci su sadašnji fudbaleri i priznati fudbalski radnici, iako su ih neki novinari nazivali raznim pogrdnim imenima. A, ko su njegovi svedoci i koliko ih ima?

Pročikijević se, potom, osvrnuo i na dovođenje u vezu šefa struke Radničkog.

- Ne znam zašto se po novinama provlači ime trenera godine Milana Milanovića, koji nije ni prisustvovao događaju. Ovaj slučaj će dalje rešiti nadležni organi, što se mene tiče, ovim stavljam tačku na ovu izmontiranu smejuriju. Neću da neki „novinari" preko mog imena prave sebi reklamu. D. M.

USNS: Tužilaštvo i policija da reaguju

Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije osuđuje ponašanje pomoćnog trenera Radničkog iz Niša, Vladimira Pročikijevića, koji je u subotu posle utakmice Radnički Javor, prvo verbalno, potom i fizički nasrnuo na kolegu Dušana Jocića, novinara „Narodnih novina" iz Niša.

„Ovakvo nesportsko, neprofesionalno,bahatoinekulturno ponašanje jednog sportskog radnika, svakako ne služi na čast klubu velike i svetle tradicije kakav je Radnički, pa USNS zahteva od čelnika ovog kluba najoštriju kaznu za svog člana. Istovremeno očekujemo i reakciju FSS, jer su napadi na novinare na sportskim terenima postali sve češći, štoje svakako zabrinjavajuća pojava. Zahtevamo i reakciju nadležnih institucija-policije i tužilaštva. Podsećamo da je za ugrožavanje sigurnosti osoba koje obavljaju posao odjavnog značaja informisanjem, zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina."

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi