Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Ovoliko pretnji novinarima ni u komunizmu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 04. 2014.

Autor: S. J. Izvor: Južne vesti

"Ovoliko pretnji novinarima ni u komunizmu"

Pred pretnjama novinari ne smeju da se uplaše, moraju da budu solidarniji i glasniji u odbranama, kaže dugogodišnji niški novinar Milorad Doderović.

Komentarišući slučajeve u poslednjih godinu dana kada su niškim novinarima upućene 3 pretnje, jedno psovanje, a nedavno čak i fizički napad, Doderović je u emisiji "15 minuta" rekao da ne pamti da je tako nekad bilo.

- Period komunizma bio je period kada su novinari morali da pišu onako kako komiteti misle. Začudo, tada tih i toliko pretnji nije bilo - rekao je Doderović, dopisnik australijskog SBS radija.

U danima kada se obeležava 20 godina od ubustva Dade Vujasinović i 15 godina od ubistva Slavka Ćuruvije, Doderović kaže da ga ne teši rečenica kolega koja se čula na Dan novinara: "Pa, više nas ne ubijaju".

- Ubijaju nas razne načine, socijalnom eutanazijom preko materijalnog položaja novinara. Ali bojim se da su oni koji prete spremni da urade i nešto više. Ne mogu da se naviknu da su novinari oni koji su transmisija prema građanima u ostvarivanju njihovih prava da budu tačno i precizno informisani - dodaje Doderović.

U emisiji "15 minuta" možete čuti i kako se u sličnim situacijama tokom svog rada snalazio sam Doderović, za šta su sve novinari sami odgovorni i kakvu poruku nosi to što oni koji prete ne snose konsekvence. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi