Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novo rukovodstvo “Dnevnik holdinga”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 04. 2014.

Autor: E. Marjanov Izvor: Dnevnik

Novo rukovodstvo “Dnevnik holdinga”

Skupština akcionara „Dne­vnik holdinga“, na jučerašnjoj, vanrednoj ponovljenoj sednici, razrešila je stari i imenovala novi nadzorni odbor od pet članova. Akcionari su na predlog Republike Srbije, koja je sa Gradom Novim Sadom većinski vlasnik kapitala ovog privrednog društva, za članove odbora imenovali prof. dr Marijanu Dukić Mijatović, Srđana Vukmirovića, Slobodana Milića, Marka Topo i Nadu Kobac.

Za odluku su, takođe, glasali i zastupnici Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Novi Bečej, dok je jedina protiv bila zastupnica Vlade Vojvodine.

Time su Vlada Srbije i Grad Novi Sad preuzeli od pokrajinske administracije upravljanje „Dnevnik holdingom“, i sudbina ovog privrednog društva, koje je dovedeno u katastrofalnu situaciju pre više godina, počeće konačno da se rešava.

„Dnevnik holding” je u statusu restruktuiranja od 2010. godine, a prema zakonu, kraj 2014. je poslednji rok da se stanje u njemu reši, ili će se ugasiti.

Juče je održana i sednica novog Nadzornog odbora, na kojoj je smenjena direktorka „Dnevnik holdinga“ Tanja Brdar.

Nadzorni odbor je umesto Brdareve imenovao Svetozara Karanovića, dosadašnjeg direktora marketinga preduzeća „Dnevnik Vojvodina pres“, koji u novinskoj kući „Dnevnik“ radi još od 1981. godine.

Karanović je u karijeri obavljao niz značajnih funkcija, od novinara i urednika rubrike do zamenika glavnog i odgovornog urednika lista „Dnevnik“, a jedno vreme bio je direktor Štamparije, kao i savetnik generalnog direktora „Dnevnik holdinga“.

Na jučerašnjoj, dobro pripremljenoj sednici Skupštine akcionara, koja je održana na osnovu rešenja Privrednog suda u Novom Sadu  i završena za svega četrdeset minuta, nije podržan zaključak Vlade Vojvodine da se po njenom predlogu imenuju članovi nadzornog odbora „Dnevnik holdinga”. Pokrajinska vlada predlagala je šest članova Nadzornog odbora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi