Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV Pink se povukla sa “kabla” u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 04. 2014.

Autor: B. Cvejić Izvor: Danas

TV Pink se povukla sa “kabla” u Srbiji

Televizija Pink obavestila je nedavno Republičku radiodifuznu agenciju da više ne namerava da emituje svojih 68 programa u kablovskom sistemu Srbije, pa je samim tim RRA donela odluku o oduzimanju dozvole tim kanalima pre isteka vremena.

Međutim, TV Pink je podnela zahtev za dozvole za emitovanje u Bosni i Hercegovini, gde su naknade za distribuciju programa jeftinije, pa će zatim ponovo moći da se nađe i u ponudi kablovskih operatora u Srbiji kao kanal iz regiona kojem nije neophodna dozvola domaćeg regulatora, saznaje Danas.

Na sajtu RRA navedeno je da su u Srbiji oduzete dozvole za kablovsko emitovanje za ukupno 68 kanala među kojima su - Pink 3, Pink Action, Pink Folk, Pink Music, Pink Movies, Pink Films, Pink Comedy, Pink Family, Pink Reality, Pink Kids, Pink Erotica...

U Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH potvrđuju za Danas da je TV Pink podneo zahtev za dozvole i da su one već dodeljene, ali tokom jučerašnjeg dana nisu uspeli da nam pošalju odgovor sa detaljnijim informacijama.

U televiziji Pink juče nismo dobili komentar, jer se osoba zadužena za odnose sa javnošću nije javljala na telefon, kao ni vlasnik i direktor te televizije Željko Mitrović.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

10.04.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 11:21

To je, izgleda, to

Prema clanu 40. stav 3. tacka 2. Zakona o radiodifuziji, obaveza pribavljanja dozvole iz stava 1. ovog člana za kablovsko emitovanje ne primenjuje se za programe koji se mogu primati putem slobodnog (nekodiranog) satelitskog emitovanja na teritoriji Republike Srbije.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi