Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA jača svoje kapacitete
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 04. 2014.

RRA jača svoje kapacitete

Republička radiodifuzna agencija (RRA) saopštila je danas da učestvuje u projektu "Jačanje medijske slobode u Srbiji", u okviru kojeg će ojačati svoje kapacitete i unaprediti znanja u primeni evropske regulative u domaćem medijskom zakonodavstvu.

 

U narednom periodu, Agencija će se posebno baviti temama zaštite maloletnika, evropskim audiovizuelnim delima i oglašavanjem.

Projekat "Jačanje medijske slobode u Srbiji" finansira Evropska unija iz sredstava Nacionalnog programa IPA za Srbiju i traje do oktobra 2015. godine.

Glavni cilj projekta je harmonizacija pravnog okvira sa evropskim standardima i primena Medijske strategije, kao i jačanje kapaciteta krajnjih korisnika ovog projekta, među kojima je i RRA.

Projekat, takođe, rukovodi realizacijom grantova dodeljenih medijima u Srbiji, namenjenih promociji i unapređenju istraživačkog novinarstva u oblasti vladavine prava, dodaje se u saopštenju.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

04.04.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 13:35

O cemu se radi?

Ispod naslova ovog teksta pise: "Republička radiodifuzna agencija (RRA) ... će ojačati svoje kapacitete i unaprediti znanja u primeni evropske regulative u domaćem medijskom zakonodavstvu", a u tekstu stoji i sledece: "Glavni cilj projekta je harmonizacija pravnog okvira sa evropskim standardima i primena Medijske strategije ... ".

Cini se da su Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima odavno pripremljeni u skladu sa evropskom Direktivom o audio-vizuelnim mediskim usligama (2010/13/EU), i prosli javnu raspravu. O cemu se radi?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi