Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hteo da me ubije a sad me tuži
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 04. 2014.

Autor: Z. Cvijić Izvor: Blic

Hteo da me ubije a sad me tuži

Luka Bojović tužio novinarku „Insajdera“ Brankicu Stanković, čije je ubistvo tražio. Reč je o policijskim beleškama koje sam objavila u knjizi “Insajder - moja priča”. U tužbi se navodi da službena beleška sa operativnim podacima predstavlja tajni dokument i da ne može biti objavljena. Informacija da Luka Bojović stoji iza toga nije moja informacija, već zvanični podatak MUP-a. Tako ispada da neko naruči vaše ubistvo, vi to objavite, pa vas on tuži jer je to “službena tajna“ - kaže Brankica Stanković za “Blic”.

 

U tužbi koju su podnel i Bojovićevi advokati ne navodi se da sadržaj službene beleške nije istina, već da njemu nanosi štetu u postupcima koji se vode protiv njega. On je optužen da je kao novi vođa zemunskog klana naručivao i učestvovao u tri ubistva tokom 2004. U knjizi “Insajder - moja priča” je objavila službene beleške u kojima se navodi da je kupljen snajper za likvidaciju novinarke i da iza toga stoji Luka Bojović.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, napominje da je paradoks da kriminalac koji je optužen za najteža krivična dela tuži osobu čije je ubistvo tražio.

Bojović izgleda prati naše medije, iako je u Španiji. Ovo je zaista paradoks koji govor dovoljno o tome šta se dešava u srpskoj policiji, ali i u državi Srbiji. U državi u kojoj se svakog dana objavljuju dokumenta koja ne bi smela da dospeju u javnost sasvim je logično da čovek koji je hteo da ubije Brankicu Stanković sada nju tuži zbog službene beleške - kaže Obradović.

Ljiljana Smajlović, predsednik UNS-a, rekla je da Udruženje novinara Srbije podržava Brankicu Stanković, a ne Luku Bojovića.

Bojović je uhapšen 9. februara 2012. godine u Valensiji po srpskoj poternici.

Sa njim su uhapšeni Vladimir Milisavljević Budala, osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića i za druge zločine zemunskog klana, kao i Siniša Petrić, koji je osuđen za monstruozna ubistva, a sumnjiči se i za najteže ratne zločine.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

05.04.

2014.

L e o n [neregistrovani] u 12:02

Ništa novo

Oj,Srbijo među šljivama......
Pogledajmo kako se ponašaju pojedini vozači.
Pogledajmo na šta nam liči Beograd (grafiti po fasadam,polomljene klupe po parkovima,bahato ponašanje u javnom prevozu,lepljenje raznih oglasa i informacija po banderama,autobusima, na fasadama zgrada se pišu umrlice sa slikama pokojnika ,itd,itd).
Imamu: Policiju,Komunalnu policiju i mali milion Inspekcija - čemu to sve služi?!

Prema tome tužba Luke Bojovića,odnosno njegovih advokata je potpuno normalna stvar u Srbiji.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi