Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pres vitez spikerki RTV Tatjani Miražić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2014.

Izvor: RTV

Pres vitez spikerki RTV Tatjani Miražić

Spikerka Radio-televizije Vojvodine Tatjana Miražić, zajedno sa urednicom, novinarkom i prezenterkom emisije "Srpski ekran" na TV Mađarske Snežanom Milivojević, dobitnica je nagrade Pres Vitez Dušanka Kalanj (Press Vitez) za 2013. godinu, odlučio je žiri u tradicionalnoj akciji Pres vitez monitoring 2013.

 

Zlatnu medalju Pres Vitez Miloje Mića Orlović za 2013. godinu poneće Vladimir Jelić, spiker centralnog dnevnika RTS, a specijalna medalja za mladog novinara odlazi Majdi Banjanović sa beogradske TV Hepi.

Kako stoji u obrazloženju, Vladimiru Jeliću se nagrada dodeljuje za vođenje TV dnevnika na tragu najboljih tradicija domaće spikerske škole, dok je Tatjana Miražić priznanje zaslužila zbog pravilnog, sigurnog, ali i šarmantnog donošenja vesti pred vojvođansku publiku.

Snežana Milojević je naklonost žirija zadobila jer profesionalno, znalački, novinarski pitko izveštava o životu poslednjih Srba u Mađarskoj, kojima je "Srpski ekran" TV Mađarske neobično važan za opstanak nacionalnog identiteta.

Majda Banjanović je uočena kao mlada voditeljka koja uspešno gradi kulturni, ali ne i dosadni stil obraćanja gledalištu Srbije, što je svakako teži put, ali i onaj koji je žiri rado prepoznao.

Nagrade se dodeljuju na osnovu celogodišnjeg monitoringa programa koji se emituju u Srbiji, a u spomen na prve spikere i novinare domaće TV, Dušanku Kalanj i Miloja Miću Orlovića. U malom žiriju ove godine bili su: Igor Aleksić, predsednik Festivala i predsednik Udruženja novinara Vojvodine (UNV) u Zrenjaninu, Vesna Sladojević, odgovorna urednica Redakcije prenosa RTS-a, Beograd, Mina Kostić, TV novinarka iz Beograda, članica Saveta TV Festivala Pres vitez.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na sledećoj svečanoj dodeli, ili dostavljene poštom ukoliko Festival Pres vitez ostane bez finansiranja i u 2014. nagrade u glavnim kategorijama za 2013. neće biti dodeljene jer je Festival Pres vitez u prošloj godini ostavljen bez finansiranja, što je izazvalo burne proteste stotina kolega.

TV Festival Pres vitez je jedini profilisani festival TV novinarstva u Srbiji, i održava se tradicionalno od 2006. godine. Prema pisanim izjavama mnogih kolega, najomiljeniji je i najcenjeniji na prostoru bivše Jugoslavije zbog apolitičnog i transparentnog načina ocenjivanja.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi