Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA o prigovorima na konkurs 14. aprila
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2014.

Autor: B. Cvejić Izvor: Danas

RRA o prigovorima na konkurs 14. aprila

Savet Republičke radiodifuzne agencije razmatraće prigovore Nove.rs i Kopernikusa na konkurs za dodelu nacionalne frekvencije na sednici zakazanoj za 14. april, iako je krajni rok za izjašnjavanje o pristiglim prigovorima 23. april. U dobro obaveštenim krugovima spekuliše se da će RRA, ipak, doneti odluku i nacionalnu frekvenciju dodeliti televiziji Nova.rs. Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić ističe za Danas da se prigovori Nove.rs i Kopernikusa trenutno analiziraju u pravnoj službi, nakon čega će dostaviti izveštaj članovima Saveta.

„Ukoliko se na sednici usvoji bar jedan od tih prigovora, ponovo će biti organizovano glasanje za dodelu nacionalne frekvencije“, objašnjava Karadžić.

Podsetimo, u januaru RRA nije dodelila frekvenciju nijednom od dva zainteresovana emitera, jer je bio izjednačen broj glasova Saveta RRA.

Ovo je, inače, bio drugi konkurs za nacionalnu frekvenciju u poslednjih godinu dana.

Sredinom prošle godine na konkurs su se isto javile samo Nova.rs i Kopenikus, ali ni tada frekvencija nije dodeljena nikome.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi