Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čuveni turski sultan čeka konačnu odluku RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 04. 2014.

Autor: E. N. Izvor: Naše novine

Čuveni turski sultan čeka konačnu odluku RRA

TV Nova od danas prilagođava programsku šemu svojoj trenutnoj situaciji na medijskom nebu Srbije i činjenici da još uvek nije dobila nacionalnu frekvenciju, zbog čega će privremeno prekinuti emitovanje popularne turske serije „Sulejman Veličanstveni“!

- U iščekivanju konačne odluke RRA o dodeli frekvencije, Nova.rs od 17. decembra prošle godine, kada je krenula sa radom, troši izuzetno vredan program koji bi trebalo da bude dostupan celokupnoj srpskoj publici. Turska hit serija kao i mnogi drugi proizvedeni i planirani projekti biće na čekanju dok se ne odluči o sudbini televizije. Čelnici TV Nova su veoma razočarani jer RRA još nije donela konačnu odluku. Uložen je veliki novac i pripremljeni ogromni projekti, ali se i dalje ne zna da li će Nova dobiti nacionalnu frekfenciju, što je uslov za nastavak planiranih projekata - kaže izvor Naših blizak ovoj televiziji.

Podsetimo, Savet Republičke radiodifuzne agencije krajem februara nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, pošto su po četiri glasa dobile televizija Kopernikus i televizija Nova, dok je jedan listić za glasanje ostao nezaokružen. Učesnici u konkursu imaju pravo na prigovor nakon dobijanja rešenja koji će Savet razmatrati.

- Oba kandidata podnela su prigovore i oni se razmatraju. Odluka će biti doneta najverovatnije za 20 dana - kaže izvor naših blizak RRA. Konkurs za nacionalnog emitera je raspisan oktobra prošle godine, bio je otvoren do 30. decembra, a jedini zainteresovani bile su televizije Nova i Kopernikus.

Prekidanje veoma popularne serije „Sulejman Veličanstveni“, koji se uveliko emituje sa TV Nova, šokirao je i razbesneo srpske domaćice, ali i ostale ljubitelje ovog serijala.

- Sramota je da se ovako nešto dešava. Taman smo ušli u nastavak priče, ona se sada prekida, i to privremeno. Nadam se da će se ova situacija brzo rešiti, da možemo na miru da gledamo preostale epizode - kaže Jelena Prodanović (38) iz Beograda, koja je ovu vest saznala upravo od novinara Naših.

- Sulejman je pokorio Beograd, ali izgleda da je RRA jača od ovog osvajača. Ne znam što su uopšte počinjali da je emituju ako nisu rešili problem sa RRA - pita se Željka Jovanović, domaćica iz Višnjičke banje.

- Razočarana sam! Pa zar sada da prekinu kada je Hurem u izgnanstvu - šokirana je Radojka Živković iz Pančeva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi