Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tabloidi rasvetlili ubistva iz devedesetih
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 04. 2014.

Autor: D. Čarnić Izvor: Politika

Tabloidi rasvetlili ubistva iz devedesetih

Slobodan Milošević je naručio sva dosad nerasvetljena ubistva, tvrdili su juče neki beogradski mediji, ali MUP, BIA i tužilaštvo ne potvrđuju da su pronađeni dokazi.

Nema ni zvanične ni nezvanične potvrde informacije da su rasvetljena brojna nerešena ubistva s kraja devedesetih godina, iako je tu senzaciju juče objavilo nekoliko tabloidnih beogradskih medija pozivajući se na neimenovane izvore.

Sagovornici našeg lista iz ključnih pravosudnih i bezbednosnih ustanova (Specijalnog tužilaštva, direkcije policije i Bezbednosnoinformativne agencije) nisu potvrdili otkriće dokaza da je Slobodan Milošević naredio ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Žike Petrovića, bivšeg direktora „Jata”, Boška Peroševića, nekadašnjeg predsednika Izvršnog veća Vojvodine, Zorana Todorovića Kundaka, direktora „Beopetrola”, kao i četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i likvidaciju Ivana Stambolića.

Niko od zvaničnika tužilaštva, policije i BIA nije hteo ni da demantuje saznanja koja su objavili pojedini mediji („Informer”, TV Pink i „Kurir”), barem ne pod imenom i prezimenom.

Počelo je sa jučerašnjim izdanjem „Informera” koji je objavio da je istraga Specijalnog tužilaštva pokazala da je Milošević naredio ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Ovaj list je naveo da se kao osnovni razlozi za ubistvo pominju „Arkanovo potencijalno svedočenje pred Haškim tribunalom, kao i susret sa jednim visokim zapadnim zvaničnikom, za šta postoji svedočenje više osoba”.

Informacije ovog lista je juče ujutru dopunila TV Pink koja je, pozivajući se na izvore u MUP-u Srbije, objavila da se ovih dana završava obimna istraga o političkim ubistvima koja su obeležila vladavinu Slobodana Miloševića.

Dosadašnji rezultati istrage, kako je javila ta televizija, „ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Milošević, a u toku su finalne provere ovih navoda nakon čega se može očekivati saopštenje istražnih organa”.

Posle svega je tabloid „Kurir” objavio seriju tekstova na svom internet sajtu u kojima je tvrdio da je Milošević naredio mnoga dosad nerešena ubistva. Jedan od visokopozicioniranih sagovornika „Politike” iz Specijalnog tužilaštva kazao je da se to „tužilaštvo ne bavi ubistvom Ražnatovića i da im nisu poznati novi dokazi u tom predmetu”.

Pitanje je koja policijska služba i koje tužilaštvo je za tabloide „rasvetlilo” pobrojane zločine? Ko je anonimni izvor kome su svi poverovali?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi