Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Španski novinari konačno na slobodi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 03. 2014.

Izvor: Beta, AP

Španski novinari konačno na slobodi

Dva španska novinara koje su pre šest meseci kidnapovali pripadnici Al Kaide u Siriji od juče su na slobodi i danas bi trebalo da stignu u Španiju. Novinara španskog lista El Mundo Haviera Espinozu i fotografa Rikarda Garsija Vilanovu su u septembru prošle godine kidnapovali pripadnici grupe Islamska država Iraka i Levanta na kontrolnom punktu kod grada Tal Abjad.

 

Espinoza je kasno sinoć iz Turske kontaktirao list El Mundo, koji nije naveo da li su novinar i fotoreporter pobegli ili su ih njihovi kidnaperi pustili na slobodu. 

U Siriji se kao nestali vode još najamanje devet stranih dopisnika i deset sirijskih reportera. 

Sirija se smatra jednom od najopasnijih zemalja za novinare koji se izlažu velikoj opasnosti, pošto mogu da ih kidnapuju i provladine snage i pobunjenici, navodi agencija Asošiejted pres. 

Espinoza, koji se smatra veoma hrabrim novinarem, bio je ranjen u februaru 2012. godine, tokom granatiranja grada Homsa u Siriji. Tada su poginuli francuski novinar Remi Ošlik i Amerikanka Meri Kolvin, dugogodišnja ratna reporterka, koja je radila za britanski Sandej Tajms.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi