Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Država da obezbedi zaštitu novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 03. 2014.

Izvor: Naše novine

Država da obezbedi zaštitu novinara

Država bi trebalo da obezbedi zaštitu novinara od pritisaka, pretnji i nasilja, a počinioci zločina moraju biti otkriveni i adekvatno kažnjeni, rečeno je na skupu „Ko, šta, gde, kad, kako - Nekažnjivost zločina nad novinarima“.

Na okruglom stolu Centra za evrointegracije Srbije poručeno je da je sloboda medija ključna za oblikovanje demokratskog društva jer od kvaliteta informisanosti građana zavisi i njihovo mišljenje i odlučivanje i da da država ne sme da sputava novinare koji su „oči demokratije“.

Predsednik Centra za evropske integracije Vladimir Marković rekao je da novinari moraju da budu sigurni i bezbedni da bi svoj posao obavljali profesionalno, ističući da nalogodavci i ubice novinara moraju biti otkriveni i kažnjeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi