Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Navikavanje na nezavisnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 03. 2014.

Autor: Z. R. Izvor: Politika

Navikavanje na nezavisnost

U Pres-centru Udruženja novinara Srbije predstavljena je knjiga Rada Brajovića (1938), dugogodišnjeg novinara i urednika „Večernjih novosti”, pod naslovom: „Kosovo i Metohija – Navikavanje na nezavisnost” (Bombardovanje obmanama), koju je objavio Beogradski forum za svet ravnopravnih, nevladina organizacija na čijem je čelu Živadin Jovanović.

O knjizi, objavljenoj povodom petnaestogodišnjice NATO bombardovanja Srbije (1999) i desetogodišnjice pogroma Srba na Kosovu i Metohiji (2004), govorili su Živadin Jovanović, Momir Bulatović, Vladislav Jovanović, Đorđe Vukadinović, Đuro Bilbija i autor.

Formula „3N” (navikavanje na nezavisnost), objašnjava Rade Brajović, znači „ne” moćnim svetskim nasilnicima, SAD i EU i njihovom NATO paktu, i naravno Prištini i njihovom zapadnjačkom poslušničkom i separatističkom režimu, otimačima srpskog Kosova i Metohije.

„3N” znači i negiranje unutrašnjih političkih i drugih snaga u samoj Srbiji, nekih stranaka i organizacija, nevladinih i svačijih – belosvetskih, rečju – svima koji zatvaraju oči pred kršiteljima osnovnih principa svetske politike i međunarodne pravde, ali i prekršiteljima osnovnih ljudskih vrednosti. „3N” znači i suprotstavljanje opakom konceptu – navikavanju na nezavisnost Kosova.

– U novije vreme sve su češće izjave visokih predstavnika Vlade Srbije koje su gotovo istovetne sa izjavama predstavnika SAD, EU i NATO – da je potrebno brže menjati svest naroda, da je to uslov boljeg života, to jest ulaska u Evropsku uniju – kaže Živadin Jovanović.

Knjiga izabranih članaka Radeta Brajovića „Tri N”, naglašava Vladislav Jovanović, razotkriva trinaestogodišnju kapitulantsku politiku Srbije u pogledu Kosmeta. Suština te nečasne politike je od početka bila, i do kraja ostala, da se pažnja javnosti spinovano pomeri sa Kosmeta na teme fizičkog preživljavanja i, navodno, čudotvornog ulaska Srbije u EU, koje će se jednom dogoditi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi