Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NDNV: Predsednik ne sme prikrivati krivična dela
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 01. 2014.

NDNV: Predsednik ne sme prikrivati krivična dela

Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatra da je na osnovu iskaza u sinoćnoj emisiji “Intervju”, emitovanoj na RTS-ovom prvom programu, jasno da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima saznanja o ozbiljnim krivičnim delima koje vrše pojedini vlasnici i urednici tzv. tabloida, i da je neophodno da o tim saznanjima detaljno informiše javnost.

Takođe, pozivamo nadležne organe da na osnovu izjave Nikolića u sinoćnoj emisiji po službenoj dužnosti pokrenu istražni postupak, saslušaju predsednika Nikolića i utvrde da li je on u pravu kada tvrdi da pojedini tzv. tabloidi vrše ozbiljna krivična dela iznude i ucene.

Nikolić je u sinoćnoj RTS-ovoj emisiji „Intervju“ rekao da pojedini „tabloidi rade na komercijalnoj osnovi“ i da napadaju političare i javne ličnosti sa konačnim ciljem da uzmu novac od njih. Nikolić je rekao i kako to u praksi izgleda: kada neki „tabloid“ napiše tekst protiv tebe, ti pozoveš „nekoga“ ko je blizak sa vlasnicima i urednicima tog lista i nagodiš se koliko je potrebno da se plati da više ne bi negativno pisali o tebi. Ako se plati, tabloidi prestaju kampanju.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatra da je dobro što je predsednik države pokrenuo ovu temu u javnosti, jer je jasno da mediji koji se ponašaju na ovakav način, ne smeju da se smatraju medijima već kriminalnim organizacijama, čije delovanje ima nesagledivo loše posledice po društvo.

Takođe, otvaranje ove teme u javnosti i kroz pravosudni sistem, pomoći će građanima da prepoznaju razliku između pravih medija i novinara i onih koje se tako lažno predstavljaju.

Novi Sad, 30. januar 2013.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

30.01.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:35

hrabro!

reagovanje potpuno na mestu! dosta kojekakvih insinuacija se olako saopstava u vezi sa medijima i preko medija. od takvih svesno plasiranih dezinformacija stetu imaju mediji i zaposleni.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi