Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kongresmen napao novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 01. 2014.

Izvor: Tanjug, Novi Magazin

Kongresmen napao novinara

Republikanski kongresmen iz Njujorka Majkl Grim napao je sinoć jednog novinara u Kongresu, nakon što je predsednik SAD Barak Obama održao govor o stanju nacije.

 

Američke televizije su prenele snimak na kome se vidi kongresmen Grin kako je izgubio nerve pošto ga je novinar upitao o istrazi koju federalne vlasti vode protiv njega zbog sumnje da je proneverio deo novca namenjenog za kampanju.

"Neću govoriti ni o čemu što je van teme. Razgovaramo samo o predsednikovom govoru", rekao je Grim, kada je novinar pokušao da ga pita o istrazi.

Kongresmen je ustao, ali se posle par trenutaka vratio u kadar da bi se fizički obračunao s novinarom.

"Nek ti bude jasno da ću te baciti s ovog j... balkona ako mi ovo ponovo budeš uradio", vikao je republikanski kongresmen unoseći se u lice novinaru televizijske stanice NY1 Majklu Skotu.

Novinar je zadržao prisebnost zapitavši Grima zašto tako reaguje na legitimno pitanje, na šta je kongresmen kazao "ti nisi muško, razbiću te".

Grim je danas izdao saopštenje u kome se ne izvinjava zbog incidenta, već ističe da ga je novinar ekstremno iznervirao, jer je žurio da da intervju za NY1 stanicu o Obaminom govoru, a reporter je razgovor iskoristio za jeftina pitanja.

"Sumnjam da sam prvi kongresmen koji se tako obratio reporteru, a siguran sam i da nisam poslednji", navodi se u Grimovom saopštenju.

Grim je bivši marinac američke vojske koji je učestvovao 1991. godine u prvom Zalivskom ratu. Nakon toga je 12 godina radio kao prikriveni islednik FBI na Vol Stritu.

Sada se protiv njega vodi istraga da je proneverio deset hiljada dolara donacije iz kampanje.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi