Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čestitke povodom jubileja “Politike”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 01. 2014.

Izvor: Politika

Čestitke povodom jubileja “Politike”

Svih ovih 11 decenija „Politika” je čitaoce detaljno informisala o svim važnim događajima. Kao novinarska institucija, postala je jedan od simbola Srbije.

 

Neka je „Politici” srećan 110. rođendan i da traje još dugo.

Srdačan pozdrav.

Saša R. Petrović sportski novinar i sekretar Stonoteniskog kluba „Partizan”

***

Prve novine (priznajem) čitao sam po zadatku. Bila je to „Borba”, ali kada sam „okusio“ „Politiku”, „Borba” mi je bila samo dekoracija (za svaki slučaj).

Nisam kao moji drugovi počinjao čitanje sportskom rubrikom. Meni su bile privlačnije prve stranice (politika), reportaže vrsnih reportera i komentari afirmisanih komentatora. Tokom vremena, desilo mi se nešto što nisam očekivao: imenovan sam za člana Saveta „Politike”. Bila je to velika čast za mene. Bilo je to krizno vreme u društvu i državi, ali i kriza „Politike”. Bilo je veoma teško, ali i to je „Politika” preživela. I danas je krizno vreme, i danas se teško živi, ali sa „Politikom” – lakše. Čestitam jubilej.

Radul Jovanović,

glavni odgovorni urednik naučnog časopisa „Socijalna misao”

***

U ime svih pripadnika Vojske Srbije i u svoje lično ime, srdačno vam čestitam veliki jubilej lista – 110 godina od izlaska prvog broja „Politike”.

Činjenica da je „Politika” najstariji dnevni list na Balkanu, gde je uvek bilo teško trajati i opstajati, ispunjava ponosom i nas koji je redovno čitamo.

Koristim priliku da zahvalim na profesionalnom izveštavanju o aktivnostima Vojske Srbije, sa iskrenim uverenjem da ćemo nastaviti uspešnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo.

Uz iskrene čestitke „Politici”, želim da i dalje bude najugledniji dnevni list u Srbiji.

General Ljubiša Diković

***

Čestitam na slavnom jubileju i ugledu koji traje 110 godina. „Politika“ je uvek bila više od dnevnog lista, ona je sačuvana kulturološka vrednost Srbije.

„Politika“ je istorija Srbije. Iz njene bogate tradicije proističe i njena čitanost. Ugled „Politike“ prevazišao je granice Srbije i Jugoslavije, a na ovom području nije imala premca. Plejada slavnih ličnosti koji su pisali za „Politiku“ to potvrđuje. Nijedan list ne može se pohvaliti svojim saradnicima kao što može „Politika“. Uz iskrene čestitke za 110. godina postojanja ugleda sa željom da ga očuvamo. #Dr Blažo Zlopaša

***

U ime Društva srpsko-kubanskog prijateljstva i u svoje lično ime, rukovodstvu i svim zaposlenima u „Politici” čestitam jubilej, sa željom da nas i u budućnosti informišete i da nastavimo da se družimo sa vama.

Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva

Zorica Dobrijević-Dabić, sekretar, Beograd

***

Čitam „Politiku” od ranog detinjstva, a već dugi niz godina i sarađujemo.

Nekada mi je naklonjena, a nekada nije, zavisi. No, to nije umanjilo moju naklonost prema vremešnoj dami. „Politika” je moja navika, moje dobro jutro, moj novinski šumizvuk, moja svakodnevica i neizbež, ali i moje nerviranje i ljutnja, revolt i neverica.

Na mnogaja ljeta, draga damo! Samo trajanjem se postiže mera vrednosti.

Sonja Lapatanov, balerina, koreograf, putopisac

***

Glavnoj i odgovornoj urednici, Ljiljani Smajlović, svim zaposlenima i saradnicima čestitamo jubilej – 110 godina izlaženja lista „Politika”. Više od jednog veka, „Politika” je sastavni i nezaobilazni deo informativnog sistema, ne samo Srbije i eks Jugoslavije, već i regiona u kojem se govori isti ili sličan jezik. U ime članstva Auto-moto društva „Kladovo”, želim da dočekate još mnoge godišnjice.

#Uroš Banović,

#sekretar, Kladovo

***

Povodom izlaska 36.000. broja „Politike” (29. januara) i 110 godina izlaženja lista, čestitam glavnoj i odgovornoj urednici, Ljiljani Smajlović, svim novinarima, kao i ostalim zaposlenima. Nastavite da radite sa istim entuzijazmom, kako bismo mi, vaši verni čitaoci mogli da uživamo u svakom novom broju.

#Veljko Grba,

#Beograd

***

U svoje lično ime i u ime Saveza penzionera Srbije, koji okuplja više od 800.000 članova, od kojih su mnogi verni čitaoci „Politike”, srdačno vam čestitam 110 godina postojanja i rada. Penzioneri u Srbiji duguju posebnu zahvalnost „Politici” što im je uvek davala prave i istinite informacije o svim pitanjima bitnim za njihov život. Želimo da „Politika” i u budućim vremenima ostane ovakva, kakva je bila za ovih proteklih 110 godina.

#Đuro Perić, zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije

***

Odrastao sam i školovao se uz „Politiku”, u Beogradu. Nije bilo suđeno da ostanem da živim u Beogradu, ali „Politika” i Beograd su ostali najvredniji, najznačajniji i najdraži deo mog duhovnog „prtljaga” i mladosti. Iskrene čestitke i najlepše želje velikoj i nenadmašnoj dami i kraljici – „Politici”.

#Prof. Ljubiša Martinović,

#Kotor

***

Postojanje dugo 110 godina samo po sebi predstavlja veliki događaj u ovom sivom i obezličenom vremenu. List koji uvek uspeva da iznedri novinare kao što su B. Jakšić, N. Radičević, M. Lazanski, B. Ibrajter, S. Trošelj… osuđen je na dugo trajanje. Ako mislite da izlazite barem još 110 godina, beskompromisno zadržite stil hrabrog i kreativnog konzervativizma, ali tako da zrači otmenošću kao do sada.

Dragomir Zeković,

#Zemun

***

U ime plemena Kuča, posebno Drekalovića, čestitam jubilej, sa željom da obeležite još mnogo jubileja.

Olga Prelević,

#Ubli Kuči (kod Podgorice)

***

Poštovana redakcijo, poštovani novinari i dopisnici najboljih novina koje sam držao u rukama i čitao, čestitam vam 110. godišnjicu izlaženja, sa željom da ne odustanete od „Politike” koja je svetao primer novina koje opstaju u svim vremenima ako pišu istinito, jasno, razumljivo, čitko, za najveći broj čitalaca.

Čitalac „Politike” do kraja života

Marinko Jovišević,

#Niš

***

Redakciji lista „Politika” čestitam 110. godišnjicu izlaženja. Novinari „Politike” pomogli su da list „Jedinstvo”, jedini list na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji, daleke 1975. godine postane dnevni list.

Naši novinari učili su u redakciji „Politike” od Vaska Ivanovića, Ranka Đukića, Dragoša Ivanovića, koji više nisu među nama, i od legendi Miška Stojanovića i Borka Gvozdenovića, na čemu smo im neizmerno zahvalni.

Grafički radnici „Politike” su godinu dana štampali naš list u Prištini.

Nastavite da budete list istine.

Vukman Vidaković, dopisnik lista

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi