Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Olja Bećković ide na TV Nova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 01. 2014.

Autor: E. S. Izvor: Informer

Olja Bećković ide na TV Nova

Autorka „Utiska nedelje“ dobila ponudu da nakon 12 godina promeni medijsku kuću.

 

Voditeljka emisije „Utisak nedelje“ biće jedno od glavnih pojačanja nove medijske kuće, koja bi sredinom februara trebalo da startuje s kompletnom programskom šemom.

- Olja je dobila više nego primamljivu finansijsku ponudu da pređe na TV Nova.

Čelnici ove televizije trenutno formiraju ekipu iskusnih novinara i voditelja koji će činiti udarnu pesnicu programa, a Bećkovićeva im je već mesecima bila prva na spisku želja. Autorki „Utiska nedelje“ su ponuđeni odlični uslovi i, mada ona još uvek nije dala svoj konačni odgovor, sve je bliža odluci da napusti televiziju B92, na kojoj radi već 12 godina - priča dobro obavešteni izvor, blizak voditeljki.

Posle transfera Slavka Beleslina sa B92 na TV Nova postalo je jasno da ova medijska kuća ne štedi na parama i da ima cilj da u svom jatu okupi najbolje urednike i novinare informative.

- Olja čeka da prođe Savet RRA na kom će se odlučivati o dodeli nacionalne frekvencije. Ukoliko ona bude dodeljena TV Nova, skoro sasvim je izvesno da će Bećkovićeva postati deo njihovog tima.

Voditeljka kaže za Informer da ne pregovara o transferu, ali i nagoveštava da bi, u slučaju da TV Nova dobije nacionalnu frekvenciju, možda i razmislila:

- To prvi put čujem od vas. Niko sa TV Nova nije kontaktirao sa mnom - kaže Bećkovićeva, a na pitanje da li bi prihvatila ponudu, odgovorila je pitanjem:

- Je l’ oni još nisu dobili frekvenciju? Ne mogu sad tek tako da nagađam.

Emisija „Utisak nedelje“ počela je da se emituje 1991. godine na „Studiju B“.

Olju Bećković su svojevremeno u svoje redove pokušali da dovedu Željko Mitrović na Pink, Bogoljub Karić na BK i pokojni Aleksandar Tijanić na RTS, a jedini koji je to uspeo bio je Veran Matić 2002. godine, kada je kultna emisija počela da se prikazuje na televiziji B92.

RRA: Frekvencija sledeće nedelje

Savet Republičke radiodifuzne agencije sastaće se sledeće nedelje povodom dodeljivanja još jedne nacionalne frekvencije.

- Kopernikus ili Nova dobiće nacionalnu frekvenciju. Svih devet članova Saveta prisustvovaće sednici, a ona bi trebalo da bude održana početkom sledeće nedelje - potvrdio nam je Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA.

TV Nova: Olja nije u planu

TV Nova dostavila nam je kratko saopštenje u kom tvrdi da nije pregovarala s Oljom Bećković:

- Televizija Nova je fokusirana na razvoj sopstvenih originalnih produkcija i prelazak gospođe Bećković na Novu televiziju nije u našim planovima. U skladu s profesionalnim standardima naše kuće, mi ćemo obaveštavati sve medije o transferima u naše redove - piše u saopštenju.

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

30.01.

2014.

malakikica [neregistrovani] u 12:44

ne ide to tako.

sve vam je u domenu nagadjanja.od vas ocekujem mnogo kvalitetniji tekst.ne spustajte se na nivo kurira i ostalog smeca.

Odgovori
čet

30.01.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 11:09

Pitanje

Zađto se, pobogu, brukate ovakvim naslovima? Sasvim u duhu najgore žute štampe.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi