Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Raspisuje se poternica za Kurakom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 01. 2014.

Autor: J. L. Izvor: Danas

Raspisuje se poternica za Kurakom

Specijalni sud u Beogradu izdao je naredbu da se za nekadašnjim pripadnikom posebne službe obezbeđenja u DB-u Miroslavom Kurakom raspiše poternica, jer nije dostupan pravosudnim organima, a osumnjičen je za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije. Sudija za prethodni postupak tog suda doneo je takođe rešenje kojim je Kuraku određen pritvor, saopštio je taj sud.

 

Rešenje o određivanju pritvora i naredba o poternici dostavljaju se MUP-u, navodi se u saopštenju. Ukoliko MUP utvrdi da se Kurak nalazi van Srbije, ono će uz saglasnost suda dostaviti njegove podatke.

Poternicu raspisuje Interpol. Kuraku je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, zatim okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se tereti a koja je preko deset godina. Poslednjih nekoliko godina mediji pišu da Kurak radi kao vodič za safari lov u Tanzaniji.

Nakon hapšenja osumnjičenih za Ćuruvijino ubistvo Milana Radonjića i Ratka Romića prošle nedelje, Blic je objavio da se Kurak nalazi na lokaciji između Tanzanije i Kenije. Trojica osumnjičenih nekadašnji su pripadnici DB-a. Četvrti osumnjičeni, nekadašnji šef RDB Marković saslušan je u ponedeljak u zatvoru Zabela.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

24.01.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:20

pitanje

Izvinite, jel ovo žuta štampa ili sajt ozbiljnog novinarskog udruženja? Malo ste se zaneli.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi