Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pretučena novinarka "Dana"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 01. 2014.

Izvor: RTS

Pretučena novinarka "Dana"

Novinarka "Dana" iz Nikšića Lidija Nikčević pretučena je večeras ispred dopisništva tog podgoričkog dnevnog lista u tom gradu, saopšteno je iz crnogorske policije.

 

Kako se navodi, maskirani napadač više puta je udario Nikčevićevu u ulici Serdara Jola Piletića, u blizini hotela "Onogošt".

Uprava policije Crne Gore je saopštila da je u toku istraga o ovom napadu. Nikčevićeva je smeštena u nikšićku bolnicu, a zbog zadobijenih povreda ima više kopči na glavi. Uprava policije Crne Gore saopštila je da je u toku istraga o ovom napadu.

Zamenik glavnog urednika lista "Dan" Nikola Marković ocenio je da napad na Nikčevićevu predstavlja još jedan pokušaj zastrašivanja slobodnog novinarstva.  Prema njegovim rečima, dok god se ne otkriju počinioci i ovog, kao i svih prethodnih napada na crnogorske novinare, za njega će jedini krivac biti aktuelna vlast. 

"Ovo je napad na slobodno novinarstvo i pokušaj da se ućutkaju svi slobodni mediji u Crnoj Gori", naveo je Marković u izjavi medijima.  Nikčevićeva će, prema rečima Ašanina, zbog opservacije, u naredna 24 sata biti zadržana na odeljenju hirurgije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi