Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pitanje&odgovor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2013.

Izvor: Danas

Pitanje&odgovor

Mislite li da je postojao politički pritisak da se emisija „Mentalno razgibavanje“ skloni sa programa Radija B92?

Vukašin Obradović, Nezavisno udruženje novinara Srbije

Mislim da u ovom trenutku nije ni bilo potrebe za političkim pritiscima. Cela situacija o ženidbi Aleksandra Vučića, bila ona stvarno ili ne, dobila je tolike razmere da je logična posledica ovo što se desilo sa „Mentalnim razgibavanjem“. Pre bih poverovao da nije bilo direktnog poziva, već da je pre zbog atmosfere oko celog događaja reč o autocenzuri.

Ljiljana Smajlović, Udruženje novinara Srbije

Mislim da su autori emisije „Mentalno razgibavanje“ vešto iskoristili promenu programske šeme. Ne znam da li je iko ikoga pritiskao.

Marko Dražić, Njuz.net

Nisam ljubitelj „Mentalnog razgibavanja“, ali mi smeta pomisao da političari utiču na sadržaj neke humorističke emisije. Autori treba da imaju pritisak uredništva da povećaju kvalitet emisije, a ne da zaobilaze određene teme.

Zoran Kesić, voditelj emisije „24 minuta“

Nemam pojma šta se desilo. Sticajem okolnosti i ljubavi prema spavanju, nikad ne ustajem pre 10, te ja zapravo nikada nisam ni slušao Darka i Marka, izuzev kad sam par puta gostovao u njihovoj emisiji. Ono što znam jeste da je njihov stil vođenja emisije često na granici političke i svakojake druge korektnosti (kao uostalom i naša TV emisija), pa nije ni čudo da se ta granica ponekad i pređe. Ali oni su zbog takvog stila i došli na B92.

Nelogično mi je da ih skidaju zbog onoga zbog čega su ih i doveli. Mogu vam reći da će i naša emisija uskoro biti „skinuta“. I radujem se tom skidanju, jer ću moći skoro mesec dana da se posvetim pripremi stana za dolazak bebe. Ne Bebe Popovića, već prave bebe. A onda ćemo se, posle pauze, vratiti još oštriji i britkiji. Ovo „ukidanje“ „Razgibavanja“ može da bude i lep marketinški potez. Mnogo više ljudi će ih slušati od tog 13. januara i jedva će čekati da čuju šta će ta dvojica ispričati. Uostalom, čuli ste Vučića. Ja mu verujem. I često mislim na njega, što možete videti u svim našim emisijama.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi