Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Televizija Kanal 3 za rokenrol generaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2013.

Autor: Olivera Stojmirović Izvor: Naše novine

Televizija Kanal 3 za rokenrol generaciju

Nova televizija Kanal 3 počinje sa emitovanjem programa u novogodišnjoj noć, a sedište televizije je u samom srcu Beograda. U Knez Mihailovoj ulici će za dve nedelje biti završen studio iz koga će se kanal emitovati nakon isteka pilo perioda. Igor Miklja, bivši urednik Trećeg kanala, novinar Boško Jakšić i glumac Sergej Trifunović deo su kreativnog tima zaduženog da postavi programsku koncepciju nove televizije.

- Televizija registrovana kao Kanal 3 dobila je od RRA regionalnu frekvenciju, zemaljska mreža pokriva, za sada Beograd i Novi sad, a u pregovorima smo sa kablovskim operaterima, tako da ćemo se gledati na teritoriji cele zemlje - rekao je Igor Miklja objašnjavajući koncepciju novog televizijskog programa.

- Kanal 3 je gradska televizija, čiji će se program bazirati na uključenjima i prenosima, a pokazalo se da postoji svet koji ima druga interesovanja od onih koja se nameću sa ostalih televizija. Program kreće sa emitovanjem u novogodišnjoj noći i baziraće se na filmovima, koncertima i muzici, a kompletna programska šema, od 0 do 24 sata biće postavljena krajem februara - kazao je Miklja.

Opušteno, a informativno

Programsku podršku nova televizija je našla u Goranu Đokoviću, a Miklja je naglasio da su u pregovorima o saradnji sa kućom MTV. U planu je i da se dodele nekih od regionalnih MTV nagrada organizuju u Beogradu.

Prema Jakšićevim rečima, veliko interesovanje za novu televiziju u zemlji koja ima veliki broj informativnih glasila po glavi stanovnika govori da postoji glad za nečim drugim od onog što se danas nudi.

- Naš programski cilj je da pokrijemo te niše koje nisu pokrivene. Želimo da budemo pouzdani i informativni, a ipak opušteni. Ideja nam je da ono što je obavezni sastav svakih vesti - izjave političara, svedemo na minimum, a da budemo program okrenut običnom čoveku - istakao je Jakšić i dodao:

- Bićemo okrenuti regionu, imaćemo i vesti iz sveta jer želimo da izađemo iz parohijalnosti, ali se nećemo baviti međudržavnom politikom. Želja nam je da naš dnevnik bude emisija koja će se završavati sa osmehom. Sergej Trifunović je rekao da je zadužen pre svega za kulturno-zabavni program.

Proterani zvuci

- Odrastao sam na programu koji je u svoje zlatno doba pravila Televizija Beograd i i mislim da je to bio najbolji program pored BBC-a. Moja premisa u odluci da se prihvatim angažovanje na Kanalu 3, pored toga što me je zvao Igor Miklja, s kojim sam napravio neke od prvih koraka na drugoj godini, bilo je to što je kultura u ozbiljnom zapećku, a mislim da je kultura baza, a ne nadgradnja - objasnio je Trifunović dodajući da u zemlji u koj nemamo nijednu emisiju koja se bavi bilo kojom drugom muzikom, osim turbofolka, treba da postoji televizija na kojoj će biti mesta za sada proterane zvuke.

Nismo 3K, ali imamo njegov duh

Prema rečima Igora Miklje neophodno je da se razgraniči da Kanal 3 nije Treći kanal.

- Bilo bi bezobrazno i pretenciozno da bilo ko obnavlja Treći kanal, on treba da ostane zapamćen kao nešto simpatično i revolucionarno. Sećanje na njega živi kroz ljude koji rade na mnogim domaćim medijima poput Slobodana Šarenca, Vojislava Nedeljkovića, Marije Kilibarde, Ivane Zarić i mnogih drugih. Ali, voleli bismo da imamo taj dobar duh koji je imao 3K - naglasio je Miklja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi