Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Za nove generacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2013.

Autor: J. Milojević Izvor: Večernje novosti

Za nove generacije

Iznenađeni mnogobrojnim novinarima, saradnicima i ličnostima iz javnog života koji su juče došli na konferenciju za novinare u Beogradu, Igor Miklja, Boško Jakšić i Sergej Trifunović najavili su početak rada nove televizije - Kanal 3, koja je odlukom RRA dobila regionalnu frenkvenciju.

- U procesu smo potpisivanja ugovora sa kablovskim operaterima, a već od novogodišnje noći, program ćemo emitovati u Beogradu i Novom Sadu - rekao je Miklja, jedan od urednika nove TV.

Morao je odmah da objasni očigledne sličnosti sa Trećim kanalom, kazavši da tu simpatičnu i revolucionarnu televiziju onog vremena ostavlja za istoriju, ali i da će se truditi da obnove taj dobri duh koji je 3K imao:

- Bićemo moderna, brza, dinamična televizija, sa živim emisijama i direktnim prenosima. Drugi imaju program za 18 plus, a mi ćemo imati 18 minus, za generacije koje dolaze. Konkursom, bez preteranih zahteva, pružamo šansu novim, mladim saradnicima.

Informativni segment Kanala 3 vodiće iskusni novinar i politički analitičar Boško Jakšić.

- Uz visok stepen informativnih glasila postoji glad za informacijama - priča Jakšić i otkriva da će se truditi da budu pouzdani, ali i opušteni tako što ćemo informativne obaveze svesti na minimum.

- Nećemo lakirati stvarnost, a vesti ćemo završavati optimistično. Promovisaćemo i civilno novinarstvo - objašnjava Jakšić.

Glumac Sergej Trifunović, zadužen za kulturno-zabavni program, smatra da je kultura baza, a ne nadgradnja i da je to najbitnija premisa s kojom ulazi u ovaj posao:

Ne mogu vam mnogo reći o planovima, još smišljam, a priželjkujem da program bude jednako kvalitetan kao nekada onaj TV Beograd, uz koji sam odrastao i koji je rame uz rame stajao sa Bi-Bi-Sijem. Novine danas imaju jednu stranu o kulturi, emisija koje nisu o turbo-folku gotovo i da nema, a mladih i talentovanih ljudi s nekom kosmičkom energijom ima mnogo.

E, njima ćemo dati prostor!

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

28.12.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 16:04

"TV Palma" postala "TV Kanal 3"?

Prema podacima iz registra dozvola RRA, "TV Kanal 3" emituje sa sledecih lokacija na UHF kanalima: Нови Београд-Генекс канал 34, Београд-Кошутњак канал 67, Београд-Панчевачки пут канал 35. (http://www.rra.org.rs/pages/view_permit/latinica/517).

Nekad je na 34. UHF kanalu u Beogradu emitovala "TV Palma", sa nejasnim pravnim polozajem.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi