Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Položena urna Aleksandra Tijanića!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 11. 2013.

Autor: R. K. Izvor: Alo!

Položena urna Aleksandra Tijanića!

U Aleji zaslužnih građana juče je na Novom groblju položena urna sa posmrtnim ostacima Aleksandra Tijanića, preminulog generalnog direktora RTS-a.

Sa Tijanićem su se kroz suze, grleći urnu i ljubeći spomenploču, oprostili supruga Duda, ćerka Zara i sin Stefan. Poslednji pozdrav direktoru RTS-a uputili su i najbliži prijatelji i saradnici, među kojima su bili i Nenad Lj. Stefanović, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTS-a, kao i advokat Zdenko Tomanović.

Aleksandar Tijanić preminuo je 28. oktobra u 64. godini u Beogradu. Tijanić je bio kolumnista, pisac, ministar, savetnik, generalni direktor. Profesionalnu karijeru započeo je u NIN-u, bio je glavni urednik časopisa „Intervju“.

Prva televizija na kojoj je radio kao direktor i glavni i odgovorni urednik bila je Televizija „Politika“.

Osnovao je 1994. „BK televiziju“ i bio je njen prvi direktor. Generalni direktor RTS-a bio je od 2004, a biran je u dva mandata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi