Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vidljivo mesto Srbije na medijskoj mapi Evrope
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 11. 2013.

Izvor: Dnevnik

Vidljivo mesto Srbije na medijskoj mapi Evrope

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac ocenjuje da je veoma važno što se učesnici u raspravama na ministarskoj konferenciji o medijima nisu nekritički prepuštali „romantičarskim blagodetima digitalne ere”, nego su, umesto toga, uspeli da markiraju opasnost od digitalne anarhije.

On je upozorio na to da je digitalna anarhija oličenje haosa u kojem se principi slobode i odgovornosti međusobno potiru. Na konferenciji je, dodao je on, istaknuta neophodnost jednog novog, digitalnog humanizma, „koji bi ta dva važna principa doveo u stanje ravnoteže i harmonije”.

Po njegovoj oceni, održavanje tako važne konferencije u Beogradu pokazalo je ne samo da Srbija zauzima vidljivo mesto na medijskoj mapi Evrope nego i da predstavlja faktor koji u toj oblasti danas proizvodi mnogo više rešenja nego problema.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi