Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tasovac: Vreme je za digitalni humanizam
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 11. 2013.

Izvor: Naše novine

Tasovac: Vreme je za digitalni humanizam

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ocenio je da je održavanje ministarske konferencije o medijima u Beogradu pokazalo ne samo da Srbija zauzima vidljivo mesto na medijskoj mapi Evrope već i da predstavlja faktor koji u toj oblasti proizvodi mnogo više rešenja nego problema.Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ocenio je da je održavanje ministarske konferencije o medijima u Beogradu pokazalo ne samo da Srbija zauzima vidljivo mesto na medijskoj mapi Evrope već i da predstavlja faktor koji u toj oblasti proizvodi mnogo više rešenja nego problema.

Tasovac je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog održavanja najvećeg međunarodnog skupa o medijima u savremenoj Srbiji, kao i činjenice da su na konferenciji učestvovali ne samo predstavnici izvršne vlasti već i parlamenta, nevladinog sektora, novinara i medijske poslovne zajednice.

Sloboda i demokratija u medijskoj politici, prema njegovim rečima, nisu osvojeni jednom zauvek, već se neprestano osvajaju.

Veoma je važno što se u našim raspravama nismo nekritički prepuštali romantičarskim blagodetima digitalne ere. Umesto toga, uspeli smo da markiramo opasnosti digitalne anarhije kao oličenja haosa u kome se principi slobode i odgovornosti međusobno potiru, ali i da istaknemo neophodnost jednog novog, digitalnog humanizma, koji bi ta dva važna principa doveo u stanje ravnoteže i harmonije - rekao je ministar kulture.

Digitalni svet medija... vidim kao sobu ogledala, s beskrajnim brojem slika i neiscrpnim mogućnostima, uz dva mala upozorenja - čim uđete najpre upalite svetlo, a onda otvorite oči, i to četvore - zaključio je Tasovac na konferenciji, na kojoj su učestvovali i predsednica skupštinskog Odbora za kulturu Vesna Marjanović i generalni direktor Saveta Evrope za ljudska prava i vladavinu prava Filip Boaja.

U Beogradu je završena dvodnevna ministarska konferencija „Sloboda izražavanja i demokratija u digitalnoj eri - mogućnosti, prava, odgovornosti“, na kojoj su učestvovali predstavnici 47 zemalja članica SE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi