Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Spakovaćemo ti dete u kese
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 11. 2013.

Autor: M. M. Izvor: Informer

Spakovaćemo ti dete u kese

Direktorka niškog Mobing centra Aleksandra Barton tvrdi da joj prete ubistvom. Sumnja da iza svega direktorka bolnice u Sokobanji.

Direktorka Regionalnog mobing centra u Nišu Aleksandra Barton zatražila je policijsku zaštitu nakon što je u tri navrata dobila stravične anonimne telefonske pretnje!

- Niška mafija će te spakovati u kontejner. Pazi dobro na dete, spakovaćemo ga u kese - glasila je poslednja pretnja, koju joj je uputio nepoznati muškarac.

Otkrila mahinacije

Bartonova sumnja da iza svega stoji direktorka Specijalne bolnice „Sokobanja“ Ljiljana Isaković zato što je na nju, kako kaže, vršen pritisak da odustane od zaštite radnika ove zdravstvene ustanove.

- Prvi preteći telefonski poziv stigao mi je 2. novembra sa skrivenog broja. Ženski glas mi je uputio niz uvreda i pitao me ko sam ja da postavljam ili smenjujem direktore. Ista osoba me je upozorila da imam dete, te da povedem računa jer bi moglo nešto da mu se desi. Tri dana kasnije dobila sam još tri anonimna poziva. Ovoga puta muškarac mi je rekao da će me mafija spakovati u kontejner, a moje dete u kese - kaže Bartonova, koja je zbog toga zatražila policijsku zaštitu.

Podnela prijavu

Ona je uverena da joj prete jer radi na slučaju 20 radnika Specijalne bolnice koji su od Regionalnog mobing centra zatražili zaštitu od zlostavljanja direktorke ove zdravstvene ustanove.

- Jedanaest prijava tih radnika, vezanih za nepoštovanja ljudskih prava i diskriminacije, već smo obradili i poslali nadležnom inspektoratu u Zaječar.

Obratili smo se i Ministarstvu zdravlja tražeći direktorkinu smenu, ali nikakav odgovor nismo dobili. Meni nije jasno da je nečija fotelja jača od tolikih ljudskih života - navela je Bartonova.

Dok je radila na ovom slučaju, kako tvrdi, otkrila je mnoge zloupotrebe.

- Prvenstveno, nezakonito trošenje novca bolnice, što je dovoljno da se protiv  direktorke preduzmu zakonske mere. Međutim, nije urađeno ništa, a ja sam se našla na udaru. Nisam imala drugog izbora nego da policiji podnesem krivičnu prijavu protiv Ljiljane Isaković i zatražim zaštitu za sebe i svoje dete - kazala je Bartonova.

Direktorka pretila i urednici RTS

Nakon što je na RTS početkom prošle nedelje emitovan prilog o korupciji i nezakonitim radnjama u Specijalnoj bolnici u Sokobanji, pod nazivom „Sokobanja pod lupom“, direktorka Ljiljana Isaković je pozvala urednicu i novinarku Javnog servisa Draganu Sotirovski i uz salvu uvreda joj poručila: „Zapamtićeš ti mene!“ Na direktorkino bahato ponašanje odmah su reagovala novinarska udruženja i oštro osudila ovaj napad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi