Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odbor za kulturu i PSSE razgovarali o medijskim slobodama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 11. 2013.

Izvor: Tanjug

Odbor za kulturu i PSSE razgovarali o medijskim slobodama

Članovi Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije i Potkomiteta za medije i informaciono društvo Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) razgovarali su o unapređenju zaštite medijskih sloboda i prioritetima politike audiovizuelnih medija istakavši neophodnost povećanja bezbednosti novinara.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, u kojoj je juče održan sastanak Odbora za kulturu i PŠE povodom ministarske konferencije o medijima i informacionom društvu Saveta Evrope, dva tela su naglasila suštinski značaj slobode medija za demokratiju i izrazili žaljenje što je ta sloboda često ugrožena u Evropi.

Odbor za kulturu i PSSE su podržali nezavisnost i finansijsku održivost javnih informativnih servisa, kao i lokalnih, manjinskih i medija civilnog društva, kao ključnih elemenata medijske scene u demokratskom društvu.

Oni su podstakli ministre koji učestvuju na beogradskoj konferenciji, kao i Komitet ministara Saveta Evrope, da unaprede slobodu medija u celoj Evropi i preduzmu mere da osiguraju bezbednost novinara.

Sastankom su predsedavale predsednica Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Vesna Marjanović i članica Potkomiteta za medije i informaciono društvo Dajana Ekles.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi