Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka RTV-a na čelu DAN-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 11. 2013.

Izvor: RTV

Novinarka RTV-a na čelu DAN-a

Na godišnjoj Skupštini Društva agrarnih novinara za predsednika te organizacije izabrana je Vesna Jovanović, urednica poljoprivrednih emisija Radio televizije Vojvodine.

 

"Planova je puno, gledaćemo da budu u okvirima realnih mogućnosti. Jedna od najskorijih aktivnosti je saradnja sa Holandijom, tačnije sa atašeom za poljoprivredu holandske ambasade, koji će nam pružiti dragocene informacije iz oblasti agrara iz ove napredne zemlje, članice Evropske Unije", rekla je Vesna Jovanović nakon izbora.

Prema njenim rečima, u kontekstu evrointegracija planirana je i saradnja sa Slovenijom, a dužna pažnja biće posvećena strategiji razvoja poljopriverde, zakonu o zadrugama, ulasku Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

"Društvo agrarnih novinara, sa sedištem u Novom Sadu, najstarije je i najaktivnije udruženje na našim prostorima. Afirmacija agrara kroz tematske konferencije, tribine, savetovanja i edukacije suština je postojanja društva", rekla je novoizabrana predsednica.

Branko Krstin, dojučerašnji predsednik Društva agranih novinara je mišljenja da su novinari za proteklih deset godina stekli više znanja preko društva DAN nego bez njega te da imaju misiju transfera informacija iz Evropske Unije ka Srbiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi