Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Atina: Policija upala u zgradu TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 11. 2013.

Izvor: Tanjug, B92

Atina: Policija upala u zgradu TV

Grčka interventna policija upala je rano jutros u zgradu bivše državne televizije ERT i iz nje isterala više desetina demonstranata.

Oni su se u tim prostorijama nalazili još od juna, kada je vlada u Atini iznenada ugasila taj javni servis, saopštila je policija.

Tom prilikom je izbio sukob između policajaca i jednog broja demonstranata, koji su se zabarikadirali u jednom delu zgrade i blokirali njen ulaz, preneo je Rojters.

Policija je ispalila suzavac da bi rasterala demonstrante i uhapsila dva bivša radnika televizije i dva člana sindikata zbog opiranja naredbama policije.

Ispred zgrade ERT-a, koja se nalazi u severnom predgrađu Atine Agiji Paraskevi, počeli su da se okupljaju građani u znak podrške zaposlenima na toj televiziji.

Iznenadna odluka vlade u Atini o gašenju signala ERT-a u junu i otpuštanju 2.600 zaposlenih, u pokušaju da se izađe u susret zahtevima finansijskih inspektora Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, šokirala je mnoge građane u Grčkoj, a premijera Antonisa Samarasa je koštala koalicionog partnera.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi