Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pojedini predlozi nerealni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 06. 2009.

Izvor: Danas

Pojedini predlozi nerealni


Beograd - Ministarstvo kulture će do kraja sedmice objaviti tačnu sumu novca koju će država izdvojiti za pomoć medijima, kako bi lakše prebrodili ekonomsku krizu, saznaje Danas.

Nataša Vučković-Lesendrić, pomoćnica ministra kulture zadužena za medije, kaže za Danas da Ministarstvo kulture trenutno prikuplja potrebne informacije i dokumenta kako bi moglo da predloži Vladi Srbije finansijsku vrednost mera za pomoć medijima.

- Potrebne su nam i informacije o carinskim olakšicama, na primer o tome koliko koštaju papiri i materijali pri uvozu s olakšicama. Tek nakon toga ćemo znati koliko će država moći da izdvoji para za pomoć medijima - objašnjava Vučković-Lesendrić.

Iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije kažu za Danas da ne znaju koliko bi novca bilo potrebno da država izdvoji, jer su pojedini predlozi nekih medijskih udruženja i organizacija nerealni, dok su neki dobri i odmah ostvarivi.

Podsetimo, potpredsednik Vlade Srbije, zadužen za evropske integracije Božidar Đelić, najavio je na sednici Vlade, koja je održana 4. juna, da će najkasnije za 15 dana Vlada Srbije usvojiti paket mera za podršku medijima.

J. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi