Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Bratstvo” pred zatvaranjem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2009.

Izvor: Politika

„Bratstvo” pred zatvaranjem


Niš – Redakcija „Bratstva”, koja izdaje nekoliko publikacija na bugarskom jeziku, poslednjih meseci je u veoma teškom stanju i, kako je rečeno juče na konferenciji za novinare, verovatno pred gašenjem. Ova redakcija u budžetu za ovu godinu ima čak 75 odsto novca manje nego lane.

 Ministarstvo kulture, pre kokojeg je do sada finansiran rad „Bratstva”, čije je sedište u Nišu, predložilo je da se broj zaposlenih u „Bratstvu” smanji sa 19 na osam, kao i da prestane izlaženje „Drugarčeta” i „Mosta”, ali redakcija smatra da su oba ta poteza neprihvatljiva.

Rukovodstvo Novinsko-izdavačke kuće je zbog toga odlučilo da se pismeno obrati vladama Srbije i Bugarske, međunarodnim organizacijama i ambasadama više zemalja u našoj zemlji, a za nastalu situaciju teško jeoptužilo stranku G17 plus.

T. T.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi