Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Savet za štampu sa sudijama i tužiocima u Loznici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 10. 2013.

Autor: V. M. Izvor: Večernje novosti

Savet za štampu sa sudijama i tužiocima u Loznici

Sve je izvesnije da oni koji sebe smatraju „ocrnjenim“ u medijima, sve ređe traže ispravke, već se odlučuju na tužbe višim sudovima, kako bi ostvarili materijalnu nadoknadu.

Zato smatramo da bi sudije trebalo da vode računa, kada sude, da li je onaj ko je tužio novinara i medij, pre toga tražio ispravku, pa, i ako se utvrde da su krivi, da dosuđuje manje kazne - rekao je profesor dr Zoran Ivošević, predsednik Komisije za žalbe Saveta za štampu u Loznici, na okruglom stolu Saveta za štampu, koji su tehnički organizovali „Lokal pres“ i „Lozničke novosti“. Pored članova tog samoregulativnog novinarskog tela, koje su osnovali „Lokal pres“, UNS i NUNS, prisustvovali su sudije, tužioci i novinari.

Profesor Ivošević je naglasio da se, u Zakonu o javnom informisanju, koji je u pripremi, predviđa i uvođenje „opoziva“.

To znači da onaj ko izjavi nešto, što mediji verno prenesu, ima pravo, ako dodatno ustanovi da to nije tačno, da traži opoziv sopstvene izjave, a ako medij to ne učini, dobije pravo da podnese tužbu sudu!


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi