Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Advokat: Osumnjičeni za napad nožem je žrtva medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 10. 2013.

Izvor: Beta

Advokat: Osumnjičeni za napad nožem je žrtva medija

Advokat Emir Fetahović koji zastupa maloletnika iz Novog Pazara, osumnjičenog da je nožem ranio četvoricu vršnjaka, izjavio je danas da je njegov branjenik "žrtva medijske pompe".

 

Sukob maloletnika je izbio posle završetka nastave u utorak uveče kod Ekonomsko-trgovinske škole, a B.B. je nožem ranio četiri učenika, od kojih jednog teško.

Fetahović  je u izjavi Sto plus radiju ocenio da je klima stvorena u javnosti doprinela da tužilac delo kvalifikuje kao teško ubistvo u pokušaju, u sticaju s delom nasilničkog ponašanja, a da sudija za maloletnike odredi pritvor "učeniku koji nije imao problema sa zakonom".

"Takva kvalifikacija krivičnog dela zahteva određivanje pritvora koje se kod maloletnika gotovo nikada ne zahteva, jer se u zakonu predviđa kaznu do 40 godina zatvora. Postojalo je niz drugih mera koje je sudija mogao izreći, ali je zbog javnosti to morao biti pritvor", ocenio je advokat.

On naglašava da su mediji potpuno ignorisali da je B.B. napadnut i da su ga dečaci koje je ranio, "udarali nogama, pesnicama i pendrekom po glavi, grudnom košu i ramenu".

"Gumena palica (pendrek) je nađen na licu mesta, a DNK analiza ć e utvrditi kome je pripadala", naveo je branilac.

Fetahović  tvrdi da je nađena palica kojom je povređen maloletni B.B, dovoljan dokaz da se on branio od napadača.

"Četvrti povređeni uopšte nije učestvovao u svađi. On je prijatelj maloletnog B.B. i sa njim je u veoma dobrim odnosima. Maloletnom B.B. nije poznato kako se on našao tu i kako je uopšte i povređen", dodao je advokat.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi