Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Linčujemo, povoljno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 10. 2013.

Autor: Dragoljub Draža Petrović Izvor: Danas

Linčujemo, povoljno

Televizija Pink je svečano saopštila - piplmetarska istraživanja govore da je njihov fenomenalni program u nedelju potukao sve rekorde gledanosti zabeležene još od direktnog prenosa iskrcavanja ljudi na Mesec. Najgledanije su bile emisije „Farma uživo“, „Nedeljno popodne sa Leom Kiš“ i - naravno - ekskluzivni intervju sa Velikim Bratom, poznatijim pod tajnim imenom A.V.

Dok je „Utisak nedelje“ sa Đilasom, emitovan u isto vreme kad i „Veče sa Velikim Bratom A.V.“ - obznanio je Pink - imao bedan rejting od 3,4 odsto, što valjda treba da nam ukaže da bi Đilasa na izborima za gradonačelnika glatko pobedili i Lea Kiš, kao i Pržulj Miroslav, zvani Lepi Mića (engl: Beautiful Mića), favorit iz senke sa Farme.

To istovremeno pokazuje da Zorana Mihajlović (SNS) nema nikakve šanse u trci za gradonačelnika u poređenju sa Leom Kiš, Beautiful Mićom & Velikim Bratom, jerbo je i ona gostovala u istoj onoj emisiji sa Đilasom, koju niko nije gledao, čak ni kada se na Pinku završio intervju sa A.V., pošto je usledilo uzbudljivo izbacivanje sa „Farme“. Dakle, sada imamo čistu situaciju - kandidat SNS za gradonačelnika Beograda biće ili Lea Kiš ili Lepi Mića. Pa posle nek neko kaže da je lako biti politički analitičar u Srbiji. Krvav je to lebac. A posebno ružičast.

I tako je ovih dana, dok se na Bitefu prikazivao komad „Ubiti Zorana Đinđića“, u srpskoj rijaliti realnosti počela da se prikazuje predstava „Ubiti Dragana Đilasa“, u režiji jedne televizije & nekoliko tabloida, medija u čijem zaglavlju bi trebalo da piše: „Pre upotrebe konsultujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom“.

Saznajemo polako sve dugo skrivane tajne od nacionalnog značaja - recimo, da se Đilas upravo razvodi od druge žene, a - nećete verovati - pre druge već se razveo od prve. Možete misliti, sugerišu nam tabloidi, kakav je to skot i kočničar „ubrzanih evropskih integracija“ (omiljena SNS floskula), kada se razveo od žene koja je najveći ekspert za Evropsku uniji u celoj Srbiji. Što će reći - u njegovom prvom braku izgleda je zaškripalo oko toga kad će Srbija dobiti datum. Te je ta prva žena, umesto u Sigurnu žensku kuću, pobegla od Đilasa u Evropsku banku za obnovu i razvoj.

A druga supruga, jelte, sugerišu nam slobodni srpski mediji - nije želela da živi u senci Mosta na Adi sa sve pristupnim saobraćajnicama. Na kraju je rekla:

„Biraj, Dragane - ili ja ili Bus plus“. A Đilas je izabrao Bus plus, jerbo valja zaraditi za alimentaciju. Jedan tabloid, naime, tvrdi da druga žena u brakorazvodnoj parnici traži osam miliona evra, a za koji dan ćemo verovatno iz istog izvora saznati da, sem toga, insistira da joj kao imovina stečena u braku pripadne i pilon Mosta na Adi. Uz patosirani tabloidni zaključak: „A taj pilon pripada svim građanima Beograda, ne samo Đilasovoj drugoj ženi.“ Blagodareći istraživačkom novinarstvu po sistemu: linčujemo Đilasa, veoma povoljno, lajkujemo Vučića, ekstra povoljno - uskoro će biti potpuno nebitno da li će Đilasov konkurent ispred SNS na beogradskim izborima biti Lepi Mića, Žika Obretković ili Travolta iz Borče Grede. Rasturiće ga čak i Neša Slina.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi