Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uskoro u skupštini zakon o javnom informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 10. 2013.

Izvor: Beta

Uskoro u skupštini zakon o javnom informisanju

Predlog zakona o javnom informisanju i medijima do kraja meseca će biti u skupštinskoj proceduri, pošto je u toku usklađivanje tog propisa sa komentarima pristiglim iz Brisela i srpskih institucija, rekla je danas državna sekretarka Ministarstva kulture i informisanja Gordana Predić.

 

"Sad treba inkorporirati komentare koje smo dobili iz Brisela i primedbe od ostalih institucija i nakon toga ćemo uputiti u vladu i Skupštinu. Nadamo se da bi to moglo biti do kraja meseca", rekla je Gordana Predić agenciji Beta.

Kako je pojasnila, primedbe koje su stigle uglavnom se odnose na dodelu državne pomoći, a ministarstvo će nastojati da uskladi taj zakon sa evropskom regulativom.

Gordana Predić je rekla i da će nacrti zakona o javnim servisima i elektronskim medijima od sledeće nedelje biti na javnoj raspravi, a da bi do kraja godine trebalo da budu u skupštinskoj proceduri.

"Za javnu raspravu potrebno nam je 20 dana, pa sledi usklađivanje sa primedbama. Do kraja godine bi trebalo budu u skupštinskoj proceduri", navela je državna sekretarka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi