Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaposleni traže da Vlada i MUP saopšte ishod istrage u „Novostima“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 10. 2013.

Izvor: Politika, Tanjug

Zaposleni traže da Vlada i MUP saopšte ishod istrage u „Novostima“

Zaposleni u „Večernjim novostima” pozvali su juče u otvorenom pismu Vladu Srbije i nadležne službe u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije da konačno saopšte da li je okončana istraga u Kompaniji „Novosti”, a ako jeste, pitaju ko je odgovoran za urušavanje jedne od svojevremeno najuspešnijih kompanija u Srbiji. Zaposleni u „Novostima” očekuju od predsednika i prvog potpredsednika Vlade Srbije da se lično angažuju da ne dođe do gašenja ove kompanije.

„Pozivamo nadležne državne institucije da se još jednom vrate izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, na čijem je čelu bila Verica Barać, i da prouče dve krivične prijave koje je ona podnela protiv odgovornih za stanje u Kompaniji ’Novosti’”, navodi se u saopštenju Sindikata novinara Srbije i Jedinstvenog sindikata Kompanije „Novosti”. „Večernje novosti”, koje ovog meseca obeležavaju 60 godina postojanja, veliki jubilej dočekuju sa više od deset miliona evra dugovanja Kompanije „Novosti” po raznim osnovama.

Komentari (4)

ostavi komentar
čet

03.10.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:16

fotelje

Pa pre mesec dana stizase hvalospevi kako tziraz raste i pored poskupljenja, sto je, kako napisa Dmitrovic u hvalospevu, "nezabelezeno u istoriji novinarstva"! Sta je sad? Akcionari su prodali firmu koja je USPESNO poslovala(jer je inace niko ne bi kupio) i od tada je upropastavana i cedjena od strane novog vclasnika koji je, po svemu sudeci, povratio ulozeni novac. Izgleda da je novom rukovodstvu bilo vazno samo da sednu u fotelje. Zar nisu prvo videli gde dolaze, trazili da se utvrdi finansijso stanje i odgovoprnost, pa potom preuzeli funkcije. A u fotelje su i seli namestenici nove vlasti, koji uspuut i nisu ljudi Novosti.

Odgovori
sre

02.10.

2013.

SURUTKA [neregistrovani] u 21:35

VRATITE NOVCE

STvarno je necuveno da se zaposleni u novostima pitaju gde su novci, a sami su po vise hiljada evra, a neki i o vise desetina hiljada dobili privatizacijom. Da je pravde,privatizaciju ponistiti a oni da vrate pare. a Manju da daju od kamate sto se izborio za najskuplje akcije u Srbiji

Odgovori
sre

02.10.

2013.

verni citalacanonymous [neregistrovani] u 18:08

bestseler

od svega ce opet veliki manjo imati vajde. objavice bestseler "kako sam zamajavao javnost (citalastvo) u srbiji" ili tako nekako jer je uspeo da za dve decenije osnuje i upropasti nekoliko novina, ali da se pritom "debelo omasti" i zaradi grnu lovu v"jer ste vi to trazili" kako glasi jedan od tv slogana iz tog vremena, a rec je o volji citalaca da kupuju novine koje su zamo zamajavale i zamagljivale sustinu, a zemlja je stigla do provalije iz koje se ne vidi izlaz...

Odgovori
sre

02.10.

2013.

Изгубљене илузије [neregistrovani] u 17:41

Нема Деда Мраза

Било би најлогичније да се приватизација "Новости" поништи, као намештена, а радници који су на име акција добијених на основу година рада у "Новостима", добили гомилу пара, врате те новце, са каматом наравно, па да се види како дасе спашавају некада најтиражније новине. Овако, оба синдиката, али и запослени, судећи на основу овог и других саопштења, очекују Деда Мраза. У виду експресног хапшења Велиоког Мања, коме се 99 % запослених, колико до јуче, до неукуса клањало и улагивало, доприносећи још бржем котраљањњу кола низа страну, о стизању "џакова" новца из буџета, који ће закрпити рупе. Касно, дреаге колеге! Буџет Србије је на липасућу! Нема тих пара који ће затршати провалије и спашавати фирму о којој само причате да је некада била успешна, најтиражнија и слично. Ако не можете да вратите тај дуг од 10 милиона евра, онда проглчасите банкрот, али и званично. Тешко да ће ваше кукање некога дирнути. Као што некадашња саопштења Синдиката новинара Србије, на челу са храбром Драганом Ђурић Чабаркапа, нису већину вас дотицали. Чак сте (већина) вас ћутала док је Велики Мањо вређао вашу колегиницу.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi