Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Iz Vašingtona, s ljubavlju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 10. 2013.

Izvor: Politika

Iz Vašingtona, s ljubavlju

„Imate moju podršku u svemu što radite”, rekao je predsednik SAD Barak Obama predsedniku Srbiju Tomislavu Nikoliću nedavno u Vašingtonu. Da li to znači da su, za razliku od odnosa sa Rusijom, odnosi Sjedinjenih Država sa Srbijom zaista „resetovani”? I da li posle turbulencija u poslednjoj deceniji, oni sada ulaze u jedan mirniji period?

Šta znače česte posete predsednika Republike i predsednika vlade Sjedinjenim Američkim Državama? Koliko je srpsko predsedavanje Ujedinjenim nacijama značilo za ugled Srbije u Americi i svetu? Da li, zaista kao što je rekao predsednik Nikolić, Srbija ne bi bila bombardovana da je Obama bio predsednik?

To su samo neka od pitanja za goste „Oka” – Ljiljanu Smajlović, glavnu i odgovornu urednicu „Politike” i Dragana Simića, direktora Centra za studije SAD na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Autor je Gorislav Papić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi