Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dejan Ristić državni sekretar u Ministarstvu kulture!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2013.

Izvor: Beta, Alo

Dejan Ristić državni sekretar u Ministarstvu kulture!

Vlada Srbije donela je danas rešenje o postavljenju dosadašnjeg vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejana Ristića za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja.

 

 

 

 

Dejan Ristić (41) vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije, imenovan je na jučerašnjoj sednici Vlade za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja.

Zanimljivo je da je Ristić u samom finišu rekonstrukcije Vlade bio jedan od glavnih kandidata Srpske napredne stranke, upravo za funkciju ministra kulture, ali je na to mesto na kraju došao direktor Beogradske filharmonije Ivan tasovac, kao kadar Socijalističke partije Srbije. On je na čelnu poziciju Narodne biblioteke Srbije došao nakon velike afere "Nikolaidis" s početka 2012. godine, koja se završila smenjivanjem Sretena Ugričića sa direktorske pozicije. U biblioteku je došao iz Ministarstva rada i socijalne politike, gde je bio zaduđen za zaštitu vojnih memorijala i posebnu pažnju je posvetio istraživanju holokausta, a bio je zaposlen i u Arhivu Srbije. Bio je nestranačka ličnost, ali se u međuvremenu, prema našim informacijama, učlanio u SNS i autor i koautor je brojnih knjiga i naučnih radova.

U Ministarstvu kulture odnedavno je upražnjeno mesto pomoćnika ministra zaduženog za medije na kom se nalazio Dragan Kolarević.

Smena Kolarevića bio je i prvi rez koji je Ivan Tasovac načinio pre preuzimanja resora, a izgleda da imenovanjem Ristića on polako formira svoj stručni tim saradnika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi