Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Humanitarni radio pred gašenjem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 09. 2013.

Autor: N. Radišić Izvor: Blic

Humanitarni radio pred gašenjem

Jedini Humanitarni radio koji pomaže svim ugroženim kategorijama građana, zbog nedostatka novca, 30.000 dinara mesečno, uskoro će da ugasi svoj program. Ovu radio stanicu, vodi Branko Lukić. On je slep, ali vidi dalje i jasnije od onih koji to nisu.

 

Kaže da su vrata radija otvorena za sve, ali su sva ostala vrata zatvorena za ugrožene ljude.

Pre 18 meseci, 8. marta 2012. godine, pokrenuli smo naš program “To je neprofi tni radio”. Članovi smo udruženja građana „Ekspers“, koje se bavi humanitarnim radom, koje okuplja ljude u nevolji: invalide, bolesne, socijalno ugrožene, samohrane majke. Svi su dolazili kod nas da budu gosti, da pričaju. I političari, i sručnjaci, i doktori. Ali, kada je nama trebala mala pomoć, da se ovaj radio održi, nikoga nije bilo. Grad je jednom dao novac. Ali posle su svi zaćutali.

Pisali smo Vladi Srbije, ministarstvima za telekomunikacije da na oslobode plaćanja interneta, ministarstrvu za rad i socijalnu politiku. 21. maja smo pisali i Tomislavu Nikoliću, ali on nije odgovorio - priča Branko Lukić.

Uzalud su ljudi iz Humanitarnog rdija pisali i slali pisma, mejlove i dopise...

Ambasade su bile neme, a pojedine su odgovorile protokolarno, da će da se jave.

Došla je kod nas pre tri meseca žena sa detetom, i tražila da joj pomognemo.

Otac koji ima više od 80 godina joj se izgubio. Prijaili su policiji nestanak, ali ga niko nije našao. Mi smo to odmah emitovali na našem radiju, posle sat vremena pozvao j slušalac koji je video starca. Dedu su vratili kući, živog i zdravog. Eto, to je naša misija, da pomognemo ljudima u nevolji. Da reagujemo odmah i uvek. Da sakupimo pomoć za ugrožene - priča Lukić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi