Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dodik mora da plati 4.380 KM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 09. 2013.

Izvor: B92

Dodik mora da plati 4.380 KM

Predsednik RS Milorad Dodik je dužan je da nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 4.380 KM uredniku Federalne televizije i jednom novinaru.

 

Dodik treba da isplati taj iznos Bakiru Hadžiomeroviću i Slobodanu Vaskoviću.

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je, naime, žalbu predsednika RS Milorada Dodika uloženu na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je odbijen njegov tužbeni zahtev da mu urednik Bakir Hadžiomerović i novinar Slobodan Vasković solidarno isplate 50.000 KM na ime naknade nematerijalne štete zbog klevete iznesene u političkom magazinu "60 minuta" 03.12.2007. godine za povredu časti, ugleda i moralnog integriteta ličnosti.

Dodik je, kako je javila Fena, osporavao pomenutu presudu zbog povrede parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primene materijalnog stanja te naveo da su izjave iznete u emisiji "60 minuta" klevete, ali je Kantonalni sud je ovu žalbu odbacio kao neosnovanu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi