Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Edvard Snouden u opasnosti, čuvaju ga ruski specijalci
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 09. 2013.

Izvor: Telegraf

Edvard Snouden u opasnosti, čuvaju ga ruski specijalci

Bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden živi na tajnoj adresi u Rusiji i pod stalnim je obezbeđenjem, ali se i pored toga nalazi u opasnosti, izjavio je danas njegov advokat Anatolij Kučarena.

 

- Ja sam njegova jedina veza sa spoljnim svetom. On izbegava kontakt sa medijima, a čak i njegovi kontakti sa roditeljima idu preko mene. Mogao bi da prođe pored vas, a da ga ne prepoznate zbog odeće i nekih malih promena izgleda – rekao je Kučarena.

On je najavio da bi Snoudenovi roditelji uskoro mogli da dođu u Rusiju kako bi ga posetili, ali je upozorio da bi porodična poseta mogla da ugrozi njegovu bezbednost jer bi američka obaveštajna služba mogla da otkrije gde se Snouden nalazi.

- Imam određene informacije koje ne mogu da otkrijem sada, a koje ukazuju da je nivo opasnosti veoma visok – istakao je Kučarena, ugledni ruski advokat koji, kako kaže, radi besplatno jer se Snoudenova ušteđevina topi.

Snouden je napredovao i u učenju ruskog jezika, a kaže da nikad nije zažalio zbog onoga što je učinio i veruje da je postupio ispravno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi