Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  DS bi da ućutka medije, smeta im Cane Subotić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 09. 2013.

Autor: A. T. Izvor: Informer

DS bi da ućutka medije, smeta im Cane Subotić

Lider DS Dragan Đilas ne može da brani medijima da prenose bilo čije izjave, pa ni Stanka Subotića Caneta!

 

Komentarišući optužbe predsednika DS da mediji daju „nedopustivo puno prostora Subotiću“, koji demokrate optužuje za montiran proces i pljačku imovine, Informerovi sagovornici poručuju da je uređivačka politika isključivo stvar urednika i novinara.

Pravo na govor

Đilas je juče rekao da je „sramno da se čoveku koji je sedam godina bio na Interpolovoj poternici dozvoljava da blati porodicu Zorana Đinđića i napada protivnike onih koji su mu omogućili povratak“.

- Nedopustiva je atmosfera u kojoj je Subotić medijska zvezda, aktivan učesnik u političkom životu i čovek koji smatra da ima moralno i svako drugo pravo da optužuje ubijenog premijera, njegovu porodicu, DS i ljude koji su rizikovali život u borbi protiv organizovanog kriminala - istakao je Đilas. Generalni sekretar UNS Nino Brajović ističe da nema ničeg spornog u prenošenju Subotićevih izjava.

- Nije sramno prenositi izjave onih koji su osumnjičeni za krivična dela i protiv kojih se vodi sudski postupak jer nisu bez prava glasa i prava da govore u medijima. Naravno, pod uslovom da izjave ne šire govor mržnje i ne povređuju nečija prava, ali i da mediji omoguće da se čuje i druga strana - kaže Brajović.

SNS: Plaše se

Šef poslanika SNS Zoran Babić ocenjuje da je „pretpostavka nevinosti“ osnovn postulat pravne države.

- Subotić nije osuđen. Đilas očigledno svaku kritiku shvata kao tiraniju. A koliko tiranije ima u Srbiji lepo je objasnio ambasador SAD Majkl Kirbi. Da ima tiranije, Đilas ne bi mogao da kritikuje vlast u medijima bukvalno svakog dana - kaže Babić, dodajući da je Đilasov potez nesnalaženje u opozicionom rukovođenju nekada velikom strankom.

- Svako ima pravo da iskaže mišljenje i da za to dobije prostor u medijima. Subotić nije mogao ranije da dođe i sve ispriča upravo zato što su se oni plašili šta će sve da kaže - zaključuje Babić.

Moj ugao

Dragan Janjić
NUNS

Stvar je uređivačke politike medija da li će tako nešto preneti ili ne. Političari takođe imaju pravo da iznesu svoj stav.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi