Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučević: Mediji spinuju incidente u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 09. 2013.

Izvor: Mondo, agencije

Vučević: Mediji spinuju incidente u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je danas zadovoljstvo zbog toga što je, posle gotovo četiri godine, imenovan načelnik uprave policije u Novom Sadu i optužio medije da "spinuju" incidente.

 

"Nadam se da će konačno prestati medijsko spinovanje svakog incidenta iz Novog Sada jer je primetno da nijedan drugi grad ne dobija toliku negativnu medijsku pažnju, kao naš grad", ocenio je Vučević u saopštenju.

Gradonačelnik je zahvalio "najvišem državnom vrhu" zbog imenovanja načelnika policije i njegovog zamenika, i izrazio uverenje da će oni sada "još aktivnije, žešće i ofanzivnije" da rade svoj posao i "vrate osećaj bezbednosti na ulice grada".

Za načelnika policije danas je imenovan Stevan Krstić koji je do sada obavljao dužnost vršioca dužnosti načelnika policije, a za njegovog zamenika Nikola Brkić, dosadašnji pomoćnik na poslovima kriminalističke policije.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će Novi Sad u narednoj godini imati 300 policajaca više nego danas i da će to povećati bezbednosti u gradu.

Imenovanje načelnika policije pozdravila je danas i Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je ocenila da Novi Sad "hitno" mora dobiti od 80 do 300 policajaca, da bi se poboljšalo stanje bebednosti.

"Činjenica da je trebalo četiri godine da MUP Srbije v.d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu imenuje u načelnika, još jednom pokazuje zašto je potrebno formirati Policijsku upravu za Vojvodinu", naveo je LSV u saopštenju.

Ta stranka je dodala da je ovako loše stanje bezbednosti kakvo je sada, bilo nezamislivo u Vojvodini, dok je ta Pokrajina imala svoju policiju, pre Miloševićevog "ustavnog puča iz 1988. godine".

Novosadski odbor Demokratske stranke Srbije otkazao je za danas najavljenu protestnu akciju "Kad načelnika nema, kriminalci kolo vode", koja je trebalo da se održi u znak protesta zbog loše
bezbednosti u gradu.

DSS je saopštila da neće biti prepreka načelniku policije da oavlja svoju dužnost, ali je navela da i dalje ima prostora za kritiku premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi