Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Internet prestigao štampu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 09. 2013.

Autor: B. C. Izvor: Danas

Internet prestigao štampu

Prihodi od onlajn oglašavanja u Evropi ove godine beleže rast od 11,5 odsto uprkos najvećoj ekonomskoj krizi na polju oglašavanja od 2009.

Potrošnja na onlajn oglašavanje je prošle godine pretekla po prvi put ulaganje u oglašavanje u štampanim medijima, pokazuje izveštaj o potrošnji na onlajn oglašavanje AdEx Benćmark 2012, koji objavljuje IAB Europe.

Što se tiče Srbije, izveštaji pokazuju da je u našoj zemlji ukupna vrednost tržišta onlajn oglašavanja u 2012. procenjena na 14,32 miliona evra, što predstavlja porast od 17,29 odsto u odnosu na 2011. kada je u onlajn oglašavanje uloženo oko 12,2 miliona evra. Inače, stopa rasta domaćeg onlajn tržišta je iznad evropskog proseka (11,5 odsto).

Internet kao medij je više nego duplo uvećao svoj udeo u potrošnji na medijsko oglašavanje od 2006. godine, kada je objavljena prva AdEx Benćmark studija.

Danas on čini 25,6 odsto ukupne potrošnje na oglašavanje u Evropi u odnosu na 10,3 odsto zabeleženih u 2006. godini. Studija za 2012. pokazuje i da je zabeležen rast mobilnog displej oglašavanja od 78,3 odsto, koji je posledica izražene potrebe potrošača za korišćenjem mobilnih i tablet uređaja, kao i video formata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi